Witte stippen in verf HELP

Wally83

  • #1
Hoi allemaal,


Ik ben heel dapper begonnen aan mijn kozijnen buiten, ging allemaal heel goed eigenlijk. Alles volgens de regeltjes gedaan. Kozijn kaal gezet, grondverf erop, twee lagen speciale lak voor buiten. Tussendoor natuurlijk elke keer schoongemaakt geschuurd en schoongemaakt. Nu heb ik op de binneste latten de eerste laag met een andere kleur gezet, en nu zie je in de verf allemaal kleine witte stipjes (de laag eronder is wit). Het ziet er niet uit als stof of vet, het zijn ook geen blazen, rara wat is dit??? Nu durf ik er eigenlijk niet goed nog eens over voordat ik weet hoe het komt. Heb die laag trouwens aangebracht bij droog bewoklt weer.


Groetjes Wally
 

Toon

  • #2
Lijkt het op wegtrekkende verf? Een soort van kratertjes? Waarschijnlijk zit er dan iets van siliconen op/in het hout. Hiervoor is wel wat te krijgen wat je door je verf moet doen. Het heet geloof ik anti-fish-eye. Vraag ernaar bij een verfspecialist.
 

Wally83

  • #3
Het trekt niet echt weg. als ik zeg maar een deel had gedaan, dan ontstonden als snel die puntjes. Ik zat er zelf aan te denken dat het misschien door vocht kwam of zo. Ik zal anders morgenavond eens een foto erbij doen dan is het misschien iets duidelijker.

Groetjes wally
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Lijkt sterk op een siliconenbesmetting. Dan krijg je zulke effecten. Het maakt daarbij niet uit hoe goed je schoonmaakt of schuurt. Je krijgt het alleen maar goed door de toon genoemde toevoeging aan de verf.

de besmetting krijg je doordat er bijvoorbeeld siliconen aan je schuurpapier of schoonmaak doek zitten. Bijvoorbeeld opgelopen door eerder gebruik op of in de buurt van siliconenkit. Ook is het mogelijk dat er ergens in de buurt van het kozijn siliconenkit is gebruikt waardoor dit op het raam is gekomen.
 

Wally83

  • #5
Ontzettend bedankt voor jullie reactie.
Ik heb van sikkens een mail gehad en die zeggen dat
ik de verf op een neutraal stukje hout moet uitproberen
dan kan ik zien of het aan de verf of het kozijn ligt.

Groetjes emmy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu