Wisa: vlotter inbouwtoilet verwijderen/schoonmaken

Angi458

  • #1
Ik heb problemen met het inbouwtoilet van Wisa. De hoeveelheid water wordt traag bijgevuld, het toilet blijft nu ook langzaam doorlopen. Op dit forum heb ik gelezen dat het kan liggen aan de rubbers, membraan of kalk. Ik wil het hele spul er nu uit halen om schoon te maken. Wie kan mij stapsgewijs laten weten wat ik moet doen om dit op een juiste manier eruit te halen. Achterin zit een zwarte kunststof schroef (stelschroef?).


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Heb even een tekening aangepast.



Omdat het water langzaam in het reservoir stroomt is vaak het membraampje stuk deze kan je wel kopen bij een bouwmarkt zie afbeelding:



je kan er ook voor kiezen om een WISA UNIVERSELE HYDRAULISCHE VLOTTERKRAAN compleet te kopen dan die in bouwen.

Succes
 

Xr8

  • #3
Dat het toilet door blijft lopen kan meerdere oorzaken hebben. De vlotter sluit niet meer af, kijk naar de tekening van Henk en je kunt verder komen. Dit kun je controleren door te kijken hoe vol de bak stroomt. Stroomt deze te vol dan loopt deze over via de interne overloop.

Het kan ook zijn dat het rubber onderin kapot is of er vuil tussen zit. Ook dan kun je dit soort problemen krijgen. Het is aan te raden eerst uit te zoeken wat het probleem precies veroorzaakt voordat je van alles los gaat halen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu