Wieltjes eetkamerstoel draaien niet goed

Pookster

  • #1
Aantal jaren geleden 4 grote stoelen bij onze eettafel gekocht. Onder de stoelen zitten draaiwielen. Sinds het begin draaien deze wielen niet goed. Als je op de stoel zit, moet je soms flink doorduwen wil je opzij kunnen rollen met de stoel. Ze moeten dan een beetje over een dood punt heen geholpen worden.

Degene waar we de stoelen hebben gekocht heeft er al eens nieuwe wielen onder gezet en heeft ze ook al eens opnieuw gesteld. Toch blijft het probleem bestaan. Met de wielen zelf is niets aan de hand. Ik denk zelf dat het probleem ontstaat doordat niet alle wielen loodrecht op de vloer staan.

Degene die naar de stoelen heeft gekeken geeft aan dat het door het gewicht van de stoelen komt waardoor de stoel niet makkelijk wil verplaatsen. Ik geloof hier niet echt in omdat ik in soortgelijke stoelen heb gezeten die wel goed willen rollen.

Iemand hier die er wat nuttigs over kan zetten. Het liefst een oplossing hoe ik er voor kan zorgen dat de stoelen wel goed willen rollen.
 

Millew

  • #2
Als ik af moet gaan op die onduidelijke foto, zou ik zeggen: die wieltjes zijn te klein om het gewicht van de stoel te dragen en dan ook nog te blijven functioneren.
Wat is het probleem precies? Rollen de wielen niet of willen ze niet zwenken?
Een beetje PTFE spray op de draaiende delen doet soms ook wonderen.
En op een houten vloer rollen wielen met een rubber loopvlak beter dan hard plastic wielen.
 

Pookster

  • #3
Sorry, je hebt helemaal gelijk. Niet echt duidelijk allemaal. Deze foto is hopelijk duidelijker. Het gaat om het zwenken, dit gaat moeizaam.
 

Millew

  • #4
Zou toch eerst eens proberen te smeren met wat PTFE (teflon) spray. Werkt heel goed op kunststof.
Wielen van de pennen trekken en lichtjes besproeien of inwrijven.

Controleer ook of de pennen wel haaks t.o.v. de vloer staan. Als die scheef staan, willen de wielen ook niet goed zwenken.

En anders toch vervangen door een wat robuuster wiel, zoals ook onder goede bureaustoelen zit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Komt het niet, doordat de wieltjes iets blijven hangen, in de groeven van de houten vloer.
Dat heb ik hier namelijk ook, met een tegelvloer met ruime voegen.
Dan blijft het wieltje net even in een voeg hangen, en moet je even doorduwen.
 

Bouwknots

  • #6
Zou het niet kunnen komen door de dubbele wieltjes? Bij beweging bestaat misschien de kans dat één van die wieltjes meer belast wordt waardoor het zwenken moeizamer gaat.

Is zomaar een idee hoor :D
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
De wieltjes zitten niet ONDER het bevestigingsasje, waardoor de wieltjes wat scheef kunnen zakken.
Indien de wieltjes onder het asje zouden zitten heb je dat probleem niet.
 

Millew

  • #8
Als de asjes van de wielen recht onder de pennen zitten, dan zouden ze niet meer zwenken, hetgeen nu al een probleem is.
Het kenmerkende van zwenkwielen is juist dat de wielen excentrisch zitten t.o.v. het draaipunt.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #9
Ik heb bij ons de wieltjes indertijd vervangen door wielen die centraal onder de bevestiging zaten en ons probleem was opgelost.
 

Nicklatu

  • #10


Tis een oude bericht maar is misschien wel heel handig, voor de volgende medeklussers, als er een oplossing voor dit probleem weergegeven word.
Ik zie aan de afbeelding dat het wieltje aan de voorkant versleten is. Dat wil dus zeggen dat hij overhelt. Door de ringen kan het zijn dat het wieltje voor over staat. Plaats eens 2 à 3 ringen aan de achterkant en laat het ringetje aan de voorkant zitten... Laat ons even weten (als je dat wilt) of dat de oplossing is...

Mvg NickLatu
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu