Whirpool vaatwasser lek ?

Daan100

  • #1
Hallo Allemaal,


Onze afvoer van de gootsteen was verstopt
De verstopping zat ver in de leiding, maar is inmiddels opgelost.
Nu doet alleen de vaatwasser het niet meer terwijl voor de verstopping geen problemen waren ? Als ik hem aanzet gaat íe afpompen en daarna begint hij te piepen en houdt daar niet meer mee op totdat ik hem opentrek. In de gebruiksaanwijzing kan ik niks vinden over deze storing. Heb de plint weg getrokken en het was nat daaronder.
Heb de machine opnieuw aangezet , dan hoor je de pomp afpompen en daarna even water tot zich nemen , maar dat water kwam uit de bodemplaat lopen. Snel uitgezet en de stekker eruit gehaald en de kraan dicht gedraaid.
Heeft dit met de verstopping te maken ? en hoe kan het zijn dat er water uitloopt ?? Slang lek of zo ?
Wie weet raad ?

betreft een
Whirlpool vaatwasser
DWF B00 service nummer 8542 406 0189
 

Daan100

  • #2
Ben maar op onderzoek uitgegaan, had het een en ander al gelezen op dit forum .
Houten plaat naar beneden gedrukt om de plaat los te krijgen van de afwasmachine.
Plint weggehaald .
4 torxboutjes losgeschroeft.
Eenmaal de boel open gemaakt het water op de bodemplaat verwijderd .
Daarna een opstart gedaan en binnen 2 seconden zag je al waar het probleem zat, bleek inderdaad de slang bij de pomp geknapt te wezen .
Het water kwam daaruit gelopen.
Eerst de pomp met een linksom slagje losgehaald (eerst ff met een platte schroevedraaier oid van het palletje wegwippen anders kun je niet draaien)
De slang recht afgesneden , nader bekeken zat een zeer zwakke slechte plek in het rubber.
Nu op zoek gaan naar stukje tussenslang met een behoorlijke diameter met aan weerszijde slang klemmen die erop passen en de boel weer testen .
 

Daan100

  • #3
Ben toch maar voor origineel whirpool gegaan, de slang die past op de DWF B00 besteld via internet 19,95 euro en 2 slangklemmen 3 euro bij de ijzerboer. Moet wel de vaatwasser uitbouwen en loskoppelen van water etc en een kwestie van pootjes naar beneden draaien en naar voren trekken lijkt mij . Nu wachten op de levering .
 

Daan100

  • #4
Voor de geinteresseerde , De nieuwe slang is binnen , deur open dan zie je aan de bovenkant 2 sterschroefjes zitten die in het aanrecht blad zijn gerschroeft, deze loshalen. Daarna de 2 pootjes helemaal indraaien de machine staat schuin . De waterslang en afvoerslang zorgen dat deze ruime speling hebben . Dan apparaat naar voren schuiven (uiteraard is de 220 volt stekker eruit en waterkraan dicht) als het goed is kun je deze helemaal eruit schuiven.
Kunstof slang geleider aan de achterkant loswippen zodat je de afvoerslang eruit kunt trekken en tevens de nieuwe slang er weer in tot deze weer bij de aansluiting van de afvoerpomp zit. Daarna apparaat weer rustig en met beleid terug schuiven zonder dat slangen etc in de knel komen.
Daarna met een slangenklem de slang weer vastzetten op de afvoerpomp en de andere kant van de afvoerslang weer aan je sifon vastzetten met de klem. Draai eerst proef om te kijken of er nergens lekkage is , en dan pas alles weer erop zetten en als laatste de plint er weer onder. Voor iets meer dan 2 tientjes en een paar uurtjes werk (in en uitbouw) klaar.
 

Daan100

  • #5
Weer probleem met de vaatwasser Whirlpool DFW B00 water bleef erin staan .
Bleek dat de afvoer pomp niet werkte .
Plint weg gehaald , water afgesloten en steker eruit gehaald.
Klep eraf trekken , onderkant plaat losgehaald en eerst het water uit de machine gehaald dmv een slang en een bak . Daarna een doek onder de afvoerpomp , spannings stekkertje eraf en de pomp rustig losgedraaid . Komt nog wat water uit . Aan het schoepje gedraaid deze ging aan de zware kant . Rubber afdichting eraf gewipt . En schoepenrad eruit gehaald . Bleek het rubber afdichtringetje niet goed te zitten . Alles goed schoongemaakt en in elkaar gezet . de boel weer terug geplaatst , water erop en de stekers er weer in . proefdraaien en de machine deed weer z`n werk . :mrgreen:
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #6
Een monoloog ;)
Maar mooi dat het allemaal weer werkt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu