Whirpool/jetstream bad

T.Vissering

  • #1
Hallo,

Woon sinds een paar weken in mijn nieuwe huis waar een 2 jaar oude whirpool met jets aan de zijkant en bubbels in de vloer inzit. Na het apparaat schoon gemaakt te hebben met speciale reiniger doen de jets het ineens niet meer. De bubbels nog wel maar als ik de jets aan wil zetten gebeurt er niet veel.

Je hoort dat de pomp spanning krijgt en af en toe sputtert er wat uit de zijkant van het bad, maar 9 van de 10 keer blijft het angstvallig rustig waarna de pomp in een soort beveiliging springt want het gezoem houd op. De bubbels uit de vloer doen het prima.

De jets hebben het opeens ook weer even gedaan om er na een paar minuten ineens weer te stoppen(1 keer gebeurd). Er kwam een hoop zooi vrij tijdens het schoonmaken, kan het zijn dat dit in de pomp is gaan zitten? Ik heb het bad denk ik nou al 5 keer gereingd maar er blijft prut uitkomen.....

Ik kan de jets en de bubbels onafhankelijk van elkaar aansturen en aan zetten. Betekent dit dat er dan ook twee pompen op zitten? Heb onder het bad gekeken en zie een compressor en daaronder nog een 1 of ander apparaat.

Het merk van het systeem is "dh Whirlpoolsystems" en het type nummer van het apparaat wat onder de compressor zit is BL700.
Iemand enig idee hoe ik dat ding weer aan de gang krijg?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het klinkt idd alsof de pomp verstopt zit.
 

T.Vissering

  • #3
Ik heb het ontluchtingsluik los gemaakt en toe en afvoer slang van de pomp losgemaakt. De schoepen van de pomp kan ik gewoon met de hand ronddraaien en de slangen zitten ook niet verstopt. Ik heb contact gehad met dat bedrijf en die zeggen dat het evt de condensator kan zijn.
Nieuwe pomp dus. En dat voor een twee jaar , net uit de garantie, oud bad.
Weet niet of ik het ga vervangen omdat ik door het luik er niet goed bij kom en een groter luik maken een hele klus is vanwege de constructie aangelegd door de vorige eigenaar.
Ga maar eens sparen voor een mooie stoomcabine.........

Bedankt voor je tip in ieder geval.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien kan je alleen de condensator vervangen, die zijn niet zo duur.
 

T.Vissering

  • #5
Volgens dat bedrijf was dat compleet met de pomp.
Zal uiteraard wel een los onderdeel zijn. Zal er eens een nachtje over slapen. Moet immers de "vakkundig" aangelegde badombouw slopen en weer opbouwen en de compressor uit elkaar halen. Plan was sowieso om de badkamer over twee jaar onderhanden te nemen dus weet niet of ik het de energie allemaal waard vind. Woon er net twee weken en heb nog een lange lijst met klusjes die ik moet afwerken........... :wink:
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Succes met slapen. :wink: :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
1
3
2
7
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu