Whirpool ADG 3500 spoelt alleen maar

Appie26

  • #1




Sinds een paar dagen begint de vaatwasser wel met afpompen en voorspoelen. Dat duurt ca 5-6 minuten. Daarna hoor ik 3 piepjes snel achter mekaar en dan stopt hij ermee. De vaat is dan nat en koud en duidelijk gespoeld aangezien het meeste vuil dan weg is. Het vaatwasblokje zit nog in het reservoir.
Wie kan mij op weg helpen wat er aan de hand is???
 

Appie26

  • #2
Ik heb het helaas niet zelf kunnen vinden maar vandaag een monteur erbij gehad. Hij wist eerst ook niet wat het was. Na 3 x de machine te hebben gestart ontdekt dat als de machine ermee stopte de 65 graden led knipperde en de 70 graden led constant brandde. Dit bleek een foutcode te zijn en na wat speurwerk en ruggespraak met een collega monteur ontdekt dat deze melding staat voor een haperende wisselklep. Dit is de klep die wisselt tussen de bovenste en onderste sproeiarm. Na de klep te hebben uitgebouwd gezien dat er een tandwieloverbrenging in zit waarvan de tandwielen over mekaar heen liepen i.p.v. in mekaar. Mechanisch foutje dus. Doordat deze tandwieloverbrenging haperde werd een schakelaar niet bekrachtigd waardoor de besturing geen signaal kreeg van "klep omgezet" waarna de machine dus in storing ging.
Woensdag wordt de nieuwe klep geplaatst en zal het probleem verholpen zijn. De exacte benaming van het onderdeel zal ik nog wel ff posten.
Ik heb gelijk gevraagd om een kopie van die foutcodetabel want die heb ik op internet niet kunnen vinden. Wie weet kan ik de volgende keer wel zelf de storing opsporen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Dat zal een diverter valve zijn kortweg "verdeler" omdat dit onderdeel het water voor de onderste en bovenste sproeiarm regelt.
Het onderdeel stuurt een signaal naar de besturing als deze goed werkt.
Bij defecte tandwielen komt er geen signaal retour!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu