Whirlpool wasmachine tikt bij centrifugeren en lekt

Ewout

  • #1
Beste klussers,

Zojuist maakte mijn Whirlpool wasmachine stevig tiklawaai tijdens het centrifugeren en zag ik een plas water onder de machine verschijnen. Ook leek het alsof de trommel niet helemaal rond een draaipunt draaide.
Het gaat om een Whirlpool anniversary (S/N 41 9947 001789 Service 8570 381 72050) van circa 6-7 jaar oud.

Ik heb achter- en bovenkant opengemaakt en zie niets bijzonders. Als ik de trommel ronddraai hoor ik ook niet echt iets raars. Het valt me dan echter wel op dat de trommel gedurende de draai niet in het midden blijft, maar tijdens de eerste helft van een slag hoger ligt dan bij de tweede helft. [zie foto's].





Vevolgens ben ik eens goed op het forum gaan zoeken. Met name de recente bijdragen van Eddy1973 en Arjani leken aardig overeen te komen (op het lekken na). Op basis van hiervan concludeer ik dat het gaat om een gebroken trommelkruis.

Als dit het geval is, lijkt het mij het beste om maar direct een nieuwe te kopen gezien de ervaringen van anderen met complexiteit en kosten van reparatie trommelkruis. :(

Kan iemand mij bevestigen dat dit erg lijkt op een gebroken trommelkruis? Kan de plotselinge lekkage daar ook een gevolg van zijn?

Bij voorbaat dank,

Ewout
 

Witte Hond

  • #2
Het lijkt er inderdaad op dat de trommel defect is, ik denk dat het voor deze machine niet meer loont om dit nog te repareren.
 

Ewout

  • #3
Oke, bedankt voor de reactie. Ik ga voor een nieuwe machine. Er moet tenslotte gewassen worden :D .
 

Rednax

  • #4
Gebroken trommelkruis heb ik persoonlijk nog nie veel geweten bij Whirlpool. Wat wel zou kunnen is dat de dichting van de lagers stuk is en er water langs de lagers naar buiten lekt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu