Whirlpool Vaatwasser ADG 8551 ID Code = 854255701760

Amigo

  • #1
Vanochtend heb ik mijn afwasmachine de vaat laten spoelen en er eigenlijk niet meer naar omgekeken , vervolgens pakte ik water in de keuken en constateerde dat mijn afvoer verstopt was , dus ik naar de karwei een ontstoppingsveer gehaald , zwanenhals gedemonteerd en veer erin ( verstopping was in de afvoerpijp van het gebouw ) . na flink trekken en duwen stroomde alles weer lekker door . alles terug gemonteerd en klaar was ik .

Echter wat blijkt mijn afwasmachine stond nog vol water , dus ik de start knop ingeduwd en hij pompt netjes al het water af door de nu schone afvoer , probleem echter is nu dat mijn afwasmachine in de storing staat
lampje blijft permanent knipperen . als ik de knop vasthoud licht even "end" op en begint hij af te pompen en stopt dan , het lampje blijft knipperen .

Ik heb de stroom er al vanaf gehaald , heb alles wat ik hier op de site vond en dacht dat het relevant kon zijn gedaan , kraan open en dicht tijdens start knop vasthouden , warm water in de machine gedaan om hem door te laten spoelen echter niets helpt , lampje blijft vrolijk nipperen en een programma doet hij niet meer , als ik er water ingiet dan pompt hij wel het water weg :cry: iemand een idee ?

Of moet ik toch maar een monteur laten komen ( heb 5 jaar garantie op die machine en hij is 2,5 jaar oud )
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk ligt er water op de bodemplaat en is daardoor de beveiliging ingeschakeld, de bodemplaat controleren en droogmaken en dan moet hij het m.i. weer doen.
 

Amigo

  • #3
Wel het probleem is dat deze machine geen zichtbaar service luik heeft ( ik zag wel allerlei torx schroeven , maar ja welke moet je hebben )

Ik heb dus de servicedienst van de fabrikant gebeld ( Whirlpool ) men heeft dus een monteur gestuurd en na aankomst was ik na 5 minuten en 100 euro armer :shock: weer een werkende machine rijker

Jan je had helemaal gelijk ! :wink: ,

hier de instructies voor andere Whirlpool ADG 8551 eigenaren

Benodigdheden Torx setje , Kruis schroevendraaier , Spons , emmer

verwijder de keuken plint
verwijder het keuken front van de machine ( 4 kruisschroeven aan beide kanten geteld vanaf de onderzijde naar boven , de laatste blijft dus zitten )
klap de deur dicht
verwijder de 4 torx schroeven in de hoeken van de plaat onder de deur
verwijder de plaat ( deze blijft hangen op het afstelmecahnisme van de achtervoet , = kuststof wit dopje in het midden )
nu zie je de machine kamer
verwijder aan de rechterzijde het witte kunststof blok ( zit vast met een lange draad en stekker )
in de holle ruimte van onderplaat hierachter ligt het gelekte water
maak dit droog met de spons
monteer alles terug in omgekeerde volgorde
reset de machine ( startknop enkele secondes vasthouden en loslaten )
( machine pomt af en stopt )
zet hem vervolgens op het afspoel programma , en weer aan de machine zou nu weer moeten werken

Dit verhaal hierboven koste de monteur ongeveer 5 minuten , hij is langer bezig geweest zijn gepeperde rekening te schrijven :? .

Dus moraal , ook al zit je machine in de garantie je kunt beter even zelf klussen want garantie die je niet hebt kun je ook niet verliezen.

Overigens was het argument van de monteur "Whirlpool kan er niets aan doen dat de afvoer verstopt is geweest" , wel ik ben van mening dat ik daar ook niets aan kan doen , is gewoon iets wat kan gebeuren persoonlijk vindt ik eigenlijk dat zo`n machine een makkelijk toegankelijk service luik moet hebben waarmee je deze toch wel vaak voorkomende problemen met de juiste instructie moet kunnen oplossen .

maar ja ,,,,, :oops: :(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu