Whirlpool koel/vries is ermee gestopt+ roetvorming?

Paddy

  • #1
Ongeveer 1 week geleden kwam ik er achter dat mijn vrijstaande koelkast niet meer werkte. Het lampje brande, maar nog koelkast nog vriezer koelde. Ik wilde kijken wat er aan de hand was en probeerde hem naar voren te trekken zodat ik erachter kon komen. Na ongeveer 5 centimeter sprong de koelkast plotseling weer aan, dus ik plaatste hem terug en besloot af te wachten. Ik nam ondertussen een klein barkoelkastje in gebruik en plaatste alleen een fles water in de koel/vries combo die ik dagelijks even controleerde op temperatuur. Hij heeft het een week lang weer goed gedaan, maar afgelopen weekend hield hij er weer mee op.

Ik heb hem naar voren gehaald (dit keer zonder voorgaand succes :) ) en het enige dat mij opviel was een licht aangebrand stuk purschuim en een lichte roetvorming op bovenliggend chassis (een centimeter of 3 hoog) rechts onderin waar het zilverdraad (gastoevoer van de thermostaat?) de koelkast in gaat. Ik heb nog nooit een brandlucht geroken bij de koelkast (behalve van mijn verbrande aardappeltjes) dus ik denk niet dat dit laatste recent is.

Koelkast is uit 2001. Type nummer kan ik op verzoek regelen maar heb ik niet bij de hand op het moment.

Mijn vraag, naast natuurlijk 'waarom doet de koelkast het niet' is daarnaast, heeft iemand enig idee waar die schroeiplek van kan zijn. Op die plek zit niets, behalve dan de invoer van dat zilver draad.
 

Toon

  • #2
Toch maar even vermelden:

Bauknecht/ Whirlpool: het typenummer én vooral de 12-cijferige NC-code (85....) of het servicenummer.

En plaats even een foto van de schroeiplek.
 

Paddy

  • #3
NC: 858680201000

Foto heb ik gemaakt, maar moet ik morgen op mijn werk even uploaden, dus dat komt eraan.

Ik zag trouwens nu ook dat er achterin de koelkast zelf een doorzichtig slangetje loopt vanaf de bovenkant tot ongeveer 2/3 alwaar een plaatje erop geschroeft zit. Daar verdwijnt het achter. Erin zit een soort groen/blauwe vloeistof die op dit moment naar het laagste punt gezakt is (slang loopt in een u-bochtje) en dus niet volledig uitgezet de slang vult. Ik neem aan dat achter dit plaatje danwel te thermostaat zit danwel de locatie is waar het koelgas de koeling in komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu