Whirlpool DWF B00 storing aardlek eruit

Daan100

  • #1
Betreft een inbouw vaatwasmachine type DWF B00 service nummer 8542 406 0189 Bemerkte toen ik thuiskwam van m`n werk dat de aardlek eruit lag .
Deze weer ingedaan maar klapte direct weer uit. Steker vaatwasser los gehaald en op een niet geaard verlengsnoer aangesloten (had geen ander lang geaard verlengsnoer) en een andere groep gepakt . Vaatwasser aangezet en laten draaien. Hij begint met pompen en wil water gaan nemen maar eindigt in piepjes het ledje knippert 11 x .
Ik heb al een zoekfunctie gedaan over reset maar kan niet echt duidelijk een beschrijving vinden hoe te resetten. Heb wel gelezen dat het vuil kan wezen bij filters ? Hoe kom ik daar bij ? Soda schoonmaaktest proberen ? Heb volgens IKEA 5 jaar garantie en de machine is 2.5 jaar oud .
 

Rene van den Engh

  • #2
Hallo Daan,

Volgens ikea heb je nog 2,5 jaar garantie, als de aarlek uitschakelt is er echt iets aan de hand. Dat ding zit er niet voor niets tussen. Het is ook niet zo'n veilig idee dat je de machine nu op een niet geaard verlengsnoer zet.

Bel gewoon met ikea, je hebt garantie.

Oh ja, en niet schrikken als je een schok krijgt.

Mvg Rene :shock: :shock: :o :(
 

Daan100

  • #3
Nou heb ikea service gebeld zeggen ze doodleuk dat 5 jaar garantie geldt voor Whirlpool apparatuur na 2007 aangeschaft en wij maar 2 jaar recht op garantie hebben ? We hebben een complete keuken incl apparatuur in 2006 aangeschaft. Heb de garantie bepalingen nogeens doorgelezen op de site maar er staat niets in over na 2007 ? In ieder geval komt er een IKEA monteur morgen , 99,50 euro voorrijkosten inclusief reparatie excl. onderdelen. Nog eens de stekker erin gestopt aardlek blijft zowaar in kan een programma kiezen maar helaas na afpompen en koud water voor draaien , klapt toch ineens de aardlek eruit. En blijft uit tot ik de 220 volt steker eruit haal en eruit laat.
 

Daan100

  • #4
Nou de monteur is net langs geweest, lag water op de bodemplaat diep bord vol. Het verwarmingselement geeft sluiting naar aarde die is dus defect. En het water komt uit de motor zelf, zit waarschijnlijk een scheurtje of gaatje in het rubberen gedeelte. Had helaas geen element bij zich meer dus wordt volgende week gemaakt. Kosten incl voorrijden + onderdelen + reparatie max 225 euro. Nou dat vindt ik heel coulant van wirlhpool :wink:
 

Daan100

  • #5
Toch nog een mail gestuurd naar IKEA en idd heb ik 2 jaar garantie maar ze vonden toch dat na 4 jaar dit gebeurd te snel en zijn bereid een gedeelte van de rekening te betalen als het niet eigen schuld betreft. Hulde aan IKEA :)
 

Gericom

  • #6
Aardlek komt zeer waarschijnlijk door vocht (op element), eerst even goed drogen (fohnen) voor deze te vervangen !! (Vervanging is meestal niet nodig). Gaatje in slang spoelpomp is de oorzaak.

Ik zou het na een paar dagen nog even proberen op een GEAARD stopcontact. Als er niets gebeurd, dan bezoek afbellen.
 

Daan100

  • #7
Feedback: Monteur heeft een scheurtje in rubber leiding van de pomp geconstateerd en de gehele pomp vervangen aangezien aan 1 kant de rubberen slang gesailed is met de pomp. Ook het verwarmingselement is vervangen. De onderdelen heeft hij achtergelaten . Lijkt wel of het scheurtje is onstaan door een te strakke klem die erom heen gezeten heeft ? Deze zou misschien na 2 jaar het rubber hebben kunnen doen barsten/scheuren .
Brief naar IKEA op de post gedaan nu maar afwachten wat hun ervan vinden en misschien tegemoet komen in de kosten .
 

Daan100

  • #8
Laatste update heb de helft van de rekening vergoed gekregen van IKEA .
Dus het loont echt wel om een email te sturen naar IKEA
 

Daan100

  • #9
Adres :


Customer Contact Center Nederland
Antwoordnummer 51
9700 VB Groningen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu