Whirlpool AWZ6812 detecteert ontbreken condensopvangbak niet

Sjaak Zwart

  • #1
Hallo,

Onze condensdroger detecteert, blijkbaar, het aanwezig en/of vol zijn van de condensopvangbak niet meer. Een en ander is pijnlijk duidelijk geworden doordat het water een verdieping lager over de muur liep.... :(

Met goede moed de droger uit de muurkast gehaald en geopend voor reparatie. Al gauw bleek er meer aan de hand te zijn. Zowel de trommel afdichting aan de voorzijde als de afdichting tussen het filterhuis en de ventilatorkamer bleken losgeraakt te zijn. Resultaat was natuurlijk een grote stofophooping. Na enige uurtjes schroeven en schoonmaken heb ik deze problemen op kunnen lossen.

Echter de electronica van de droger reageert niet meer op het wel of niet aanwezig zijn van de condensopvangbak. De detectie hiervan gebeurt met een schakelaar aan de achter/onderzijde van de droger. De werking van deze schakelaar (maakcontact bij aanwezigheid van de [lege] condensbak; contact verbroken wij het verwijderen en/of vollopen van de condensbak) heb ik succesvol kunnen controleren. Kortom de electronica detecteert deze schakelaar niet meer correct; sterker nog de electronica reageert alsof continue een lege condensbak waargenomen word. (zelfs indien de draden van de schakelaar losliggen!)

Kent iemand dit probleem of beter, weet iemand een oplossing?

De gegevens van de condensdroger:

Merk: Whirlpool
Model: AWZ 6812
Service No: 07 0347 502512
8575 681 01003

Alvast bedankt,
Sjaak
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft iemand een advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu