Whirlpool AWZ 6812 heeft last van condensvocht ophoping

Neogladiator

  • #1
Hallo klussers,

Graag een advies.
Mijn Whirlpool AWZ 6812 heeft na gebruik veel last van condensvocht welke aan de binnenkant ophoopt. Na de dekplaat verwijderd te hebben zie ik erg veel pluisophoping aan de voorzijde voornamelijk aan de rechterzijde (van voren gezien). Ik zie dat de lichtgele schuimrubberen ring welke aan de voor en de achterzijde om de trommel zit, aan de voorzijde niet geheel goed zit. Dit lijkt mij het probleem maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Wel weet ik dat wanneer iets er niet goed uitziet dit vaak wel de oorzaak van een probleem is dus vandaar dat ik hem wil vervangen. Ik ben erg handig maar heb dit nog nooit gedaan en voorbereiding is dus het eerste wat ik wil doen. Dus ik heb een aantal vragen:
Waar kan ik deze ring kopen/ bestellen, ik woon in Breda
In welke volgorde moet ik gaan werken; 1deksel, 2 bedienpaneel, 3?
Zijn er constructie tekeningen verkrijgbaar en zo ja waar.

De nummers welke belangrijk zijn (ja ik heb mijn huiswerk wel gedaan)
8575 681 01003 gevolgd door 07 0403 514867

Nou dit is de eerste keer dat ik op een dergelijke wijze om hulp vraag dus ik ben erg benieuwd.
Ik heb al op de site gekeken maar kan niet zo snel een antwoord vinden voor mijn vraag, mogelijk dat hij er wel op staat dus vandaar alvast mijn excuses.

Met vriendelijke groet,

Mario
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik vermoed, dat de oorzaak van het condensvocht eerder veroorzaakt wordt door (gedeeltelijke) verstopping elders in de droger, dan door de twee lagerringen voor en achter. Of die ringen aan vervanging toe zijn kan ik niet beoordelen. Ik zag dat ze niet goedkoop zijn, bij elkaar zo rond de 80 euro...

Kijk eens bij dit onderwerp Temp.beveiliging van Bauknecht condensdroger knalt er uit voor een idee hoe een droger er van binnen uit kan zien...

Voor onderdelen geven we géén specifiek adres, maar een lijst met onderdelenwinkels vind je hier.

Constructietekeningen zijn helaas niet beschikbaar.

Wat betreft de volgorde van demonteren: ik hoop dat een witgoed-specialist je daar nog iets over kan zeggen. Kijk anders alvast eens bij de diverse Whirlpool en Bauknecht drogerproblemen (gebruik eventueel de zoekfunctie) want er is al heel veel beschreven.
 

Neogladiator

  • #3
Hallo Kees,

Bedankt voor jou reactie, je hebt gedeeltelijk gelijk.
Ik ben tot 3 uur vannacht bezig geweest en had bijna de goede volgorde van demontage. Ik had eerst de filterkap aan de voorzijde onder moeten demonteren voordat ik de laatste twee schroeven van de zijwand los kon maken. Ach ik heb de juiste volgorde voor montage aangehouden. Zolang er niets kapot gaat is het toch ook goed!

De voorste ring was aan onderzijde tussen de trommel en de behuizing losgekomen. Mogelijk dat dit zorgde voor veel stofcirculatie op deze plek van de binnenbehuizing. Ik heb alles schoongemaakt en de ring tussen de trommel gestopt. Hopelijk blijft dit zitten. Tevens kwam ik erachter dat het condensator filter en de binnenste tunnel erg vol zat met pluisdrap. Het water kan zo natuurlijk niet goed weglopen en gaat dan een andere uitgang zoeken.

Nu de ring tussen de trommel zit merkte ik wel dat de trommel een stuk stroever ronddraait. Ik heb hem nog niet werkend gehad want 3 uur 's nachts vond ik toch wel een beetje te gortig. Ik was denk ik een beetje te enthousiast. Nou om een kort verhaal lang te maken. Bedankt, supersite. Misschien dat ik zelf een paar klussers kan helpen. Gr Mario
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu