Whirlpool AWM6444 deurlampje knippert

Sjbaart

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met de Whirlpool AWM6444. Welk programma ik ook instel, hij begint met afpompen en daarna gaat het deurlampje knipperen. Stekker eruit, uurtje gewacht, alle programma´s uitgeprobeerd etc. Blijkt dat ik hem ook kan aanzetten met de deur open: gaat afpompen en stopt daarna (gelukkig). Mogelijk defect aan deurschakelaar?

Voor de vakman: NC-code: 8570 614 12950. Servicenummer: 410329 013178.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Lijkt er heel erg op.....
 

Sjbaart

  • #3
Bedankt voor de reacties. Voor wie er wat aan heeft: Het knipperen van het LEDje "deur open" bij dit model heeft niets met de deur te maken, maar geeft aan dat er een storing ergens in het apparaat is. In latere modellen is daarvoor een apart storingslampje aangebracht. Na alle slangen en aansluitingen te hebben gecontroleerd nog even naar de koolborstels gekeken. Die bleken bijna helemaal weg te zijn. Zondag via internet besteld, vandaag (dinsdag) per post ontvangen en in 10 minuten gemonteerd.
Apparaat draait weer als een tierelier voor € 34,00 incl. verzendkosten!
 

Henny

  • #4
Goede diagnose gesteld en keurig opgelost!

Bedankt voor de terugmelding en de informatie over deze storingsindicatie.
(was bij mij ook niet bekend)
 

Ron99

  • #5
Na onlangs de magneetpomp te hebben vervangen had ik vandaag hetzelfde probleem als de starter van dit onderwerp. Machine wilde niet of nauwelijks centrifugeren en "knetterde". Na goed testen wilde de machine helemaal niet meer draaien en knipperde de led voor deur open.
Dankzij dit bericht meteen goed op weg geholpen en de koolborstels gecontroleerd. Die waren totaal op.
Meteen nieuwe gehaald en de machine draait alweer als een zonnetje (ja, koolborstels eerst braaf laten inlopen op lage toeren :wink: ).

(Whirlpool GrandPrix II 1400 wasmachine (857081412930))

Bedankt voor de goede tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu