Whirlpool ADG 9416/1 pompt niet meer leeg na kortsluiting

Aze

  • #1
Wij hebben kortsluiting gehad in onze Whirlpool ADG 9416/1 TYP NC. Althans twee maal sloeg de aardlek eruit en bij de derde keer roken we een lichte brandlucht. Als we de machine nu starten dan komt deze na 2 minuten met een foutmelding waarbij het startknopje 4 x knippert. Volgens de handleiding houdt dit in dat de machine niet meer leegpompt. Iets wat ook wel klopt want onderin blijft water staan en als ik dit eruit schep en vervolgens een paar dagen laat drogen dan begint de machine wel met haar spoelprogramma. Echter totdat deze leeg moet worden gepompt dan komt deze wederom met dezelfde foutmelding. Ik heb nu de voorplaat aan de onderkant er voor weg en daar zie ik 2 slangetjes op de bodemplaat liggen. Ik neem aan dat deze eventueel lekwater moeten wegpompen, deze geven echter op het moment van leegpompen geen zuigkracht. Vreemde is dat ik de pomp wel hoor wat nog niet wil zeggen dat deze pompt natuurlijk maar dan is deze, neem ik aan, niet doorgebrand. Waar kan het nog meer aan liggen..?? Suggesties / tips / al vast bedankt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nee die slangetje ( overloopslangetje) zuigen geen water weg maar laten juist water in de metalen onderbak lopen op het moment dat het niveau in de kuip te hoog wordt.
Heeft onderin dan water gestaan?
Als je het toestel reset en een nieuw programma kiest zal hij beginnen met afpompen , zo niet dan zal er iets in de afvoerpomp zitten wat hem blokkeert.
Kan best dat hij door de geblokkeerde afvoerpomp 2x water heeft ingenomen en dus het niveau te hoog is geworden met water uit de overloopslangetjes tot gevolg en aardsluiting door contact met een spanningvoerend onderdeel.
Wellicht heeft dit toestel de bekende zwarte waterindicator rechts onderin na het verwijderen van de zeef welke vervuild kan zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu