Whirlpool ADG 9340/1 F4 storing treedt op na 30-60 minuten

Breuls

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een Whirlpool ADG 9340/1 die schijnbaar een F4 storing aangeeft. Hiervoor heb ik de nodige forums gelezen en weet ik dat het de volgende oorzaken kan hebben:
- afvoerpomp defect of verstopt,
- sifon zit dicht,
- Control Board defect,
- Optical Water Indicator defect.

Nu is het geval dat het bij aanvang van een programma (na bijvoorbeeld een reset)het water op de bodem wel wegpompt. Pas na 30-60 minuten in het programma (als het water warm is), geeft hij de F4 storing. Dat de afvoerpomp en sifon dus defect of verstopt zit is volgens mij dus onwaarschijnlijk toch? Nu ga ik wel die optical water indicator schoonmaken en doormeten, maar ben ik meer benieuwd, in het geval dat de water indicator het probleem niet is, of de Control boards van andere typen vaatwassers (bijvoorbeeld een ADG9340/2 of ADG9340/3) het ook doen op deze serie. Kunnen jullie mij helpen?

met vriendelijke groet,

Martijn
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Als het gewoon de mechanische waterindicator met zwarte membraan is dan is reinigen met een afwasborstel en heet water vaak al genoeg vanuit de kuip.
 

Breuls

  • #3
Ga ik vanavond proberen! Zowieso meet ik hem door op het Control board. Op youtube staat hier een handig filmpje voor. Heeft iemand nog een antowoord op de vraag; of Control boards van andere typen vaatwassers (bijvoorbeeld een ADG9340/2 of ADG9340/3) het ook doen op mijn type (ADG9340/1)?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu