Whirlpool ADG 3800 afwasmachine stopt ermee.

Lvdaal

  • #1
Whirlpool ADG3800 stopt ermee vlak voordat het water weggepompt moet worden en hij moet beginnen met drogen. Het lampje van de aanduiding 45 knippert en verder brandt of knippert er niets. Hij doet dit soms wel en soms niet maar het euvel komt wel voor bij alle programma's.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Smeg E2


Google : E2 DW error code.cdr


Controleer eerst de bodemplaat op lekkage.
 

Lvdaal

  • #3
Dank je wel S.oldeerbout voor je snelle reactie. Ik heb inmiddels de plint verwijderd en de bodemplaat is kurkdroog.
Kun je mij mededelen wat de betekenis is van de zwarte draaiknop die in de plint verwerkt zit met links een + en rechts een - teken.
Als ik de maschine wil laten schoondraaien op 70 graden moet ik dit dan doen met soda? Zo ja hoeveel en waar kan ik die dan het beste indoen (reservoir?).
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Die draaiknop is om de achterpoot te laten zakken / omhoog halen , is alleen van belang bij uit en in bouwen.
De soda-methode is het 2e bericht op dit forum.
 

Lvdaal

  • #5
Dankjewel, S.oldeerbout voor de snelle reactie. Heb inmidels de machine dmv de sodamethode laten draaien. Ben benieuwd wat hij gaat doen op kort programma van 45 graden.
 

Lvdaal

  • #6
Zojuist het programma van 45 minuten weer laten draaien maar hij stopt er weer mee vlak voordat het drogen moet beginnen. Je hoort dan een klik alsof de pomp aan wil slaan maar die loopt dan niet door. Er blijft dan water onder in de machine staan en het lampje bij 45 knippert, voor de rest niets. Geforceerd water wegpompen lukt dan wel. Gisteren deed hij het hele programma op 70 graden wel perfect.
 

Lvdaal

  • #7
Gisteren een telefoontje gehad van de reparateur en hij deelde mij mede dat volgens Whirlpool de print/klok kapot was. Kosten: € 225,- exclusief inbouw. Deze vervanging geeft geen garantie dat het euvel dan verholpen is en dat allemaal binnen zes jaar bij een gebruik van 3 á 4 keer per week. Het verdict is gevallen; géén Whirlpool meer voor ons, hij vliegt eruit en we kopen een BOSCH.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Het lampje 45 graden knippert , dat komt waarschijnlijk omdat je het 45 graden programma hebt gekozen?
Als je een ander programma kiest knippert waarschijnlijk dat lampje?
Het kan best zijn dat de afvoerpomp defect is omdat je zegt dat hij net voor het drogen stopt en er water in blijft staan.
Een afvoerpomp kan vastslaan als het water warm is.
Sterker nog er kan zelf iets in de afvoerpomp zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu