Werking Itho WRT2001 klokthermostaat

Martino

  • #1
Hallo,

Ik heb een Itho WRT2001 klokthermostaat welke recentelijk wat problemen geeft. Sinds kort brand er namelijk een ronde stip in de rechterbovenhoek van het display, waarvan mij de betekenis niet duidelijk is.

Opvallend is verder dat het handmatig switchen tussen de dag en nacht stand niet meer werkt (normaliter te bedienen met het drukknopje rechts onder). Helaas heb ik geen gebruikershandleiding meer en ook niet kunnen vinden op het Internet.

Hopelijk kan iemand mij helpen met het oplossen van dit raadsel (zodat ik in ieder geval weer handmatig de dag/nacht stand kan bedienen).

Dank voor de genomen moeite.
 

Chathanky

  • #2
Het type wat je noemt is een buitenvoeler en geen kloktermostaat.

Ik denk dat je je vergist hebt.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
@Chathanky, het is een weersafhankelijke klokthermostaat.

Martino, in het boekje kan ik die ronde stip niet terug vinden.
 

Chathanky

  • #4
Het genoemde type staat bekend als een buitenvoeler en niet als een termostaat Ron.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
We hebben zelf zo'n ding aan de muur hangen met alle gebruiksaanwijzingen en installatievoorschriften erbij en er staat duidelijk op: Wrt2001!
 

Chathanky

  • #7
Wat ik zo gauw kon vinden was alleen de buitenvoeler met het zelfde typenr. zonder de thermostaat.

Dan kan jij het probleem wel verklaren denk ik Ron (als je hem zelf ook hebt hangen).
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat zei ik dus al in mijn voorgaande reactie, er is niets van terug te vinden in de boekjes. Er wordt helemaal niet gesproken over een stip in de rechterbovenhoek (of waar dan ook).
 

Ketelman

  • #9
Volgens Itho is de WRT2001 " een unieke combinatie tussen een weersafhankelijke regeling en een klok thermostaat".........maar over een ronde punt is mij ook niets bekend.
 

Martino

  • #10
Het kan inderdaad een buitenvoeler heten. Wij gebruiken hem in ieder geval al jaren voor temperatuurs-afhankelijke in/uit schakeling van onze CV ketel.

Blijft nog steeds het voorheen beschreven probleem, enige suggestie? :?:
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #11
Hoi Martino,

De mogelijkheid bestaat dat je de regelaar in het vakantieprogramma hebt gezet waardoor de knop handbediening en de klok geen onderscheid meer maakt tussen aan en uit het staat geblokkerd in de laag (vorstbeveiliging) stand en dus niet meer kan kiezen (vermoedelijk de punt)

Je zal de thermostaat opnieuw in de basisinstellingen moeten gaan zetten.
de klok en de handbediening dan opnieuw testen ook een goed (Groot verschil in temp instellen) onderscheid maken tussen de dag en de nacht temperatuur
Als dat allemaal niet help ja dan zal er weinig anders opzitten het bij de reparateur te brengen, of het dat nog waard is weet ik niet want de regeling is aan het type te oordelen al redelijk bejaard.

Kontroleer eventueel ook met een universeelmeter de weerstand van de watertemperatuuropnemer en buiten temperatuuropnemer.

Vr GR en sucses ermee
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #12
Ook als ik vakantiedagen ingeef verschijnt er geen punt. :?
 

Martino

  • #13
Allen, bedankt voor het meedenken.
Het probleem met de thermostaatklok is opgelost! :D

Ik heb vermoedelijk ooit, zonder het te weten, de switch functie (schakelen tussen dag/nacht stand) vergrendeld. De vergrendelfunctie kun je blijkbaar zelf activeren en wel als volgt: houdt de switch knop (aanduiding "1->7") ingedrukt en druk vervolgens de minuutknop ook eenmaal in (aanduiding "m").

Hiermee verschijnt er vervolgens een stip in de rechter bovenhoek en staat ofwel de nacht of dagfunctie permanent ingeschakeld. In deze modus zal de thermostaatklok de instellingen van het andere programma negeren (bijv. de nachtinstellingen worden genegeerd indien de vergrendeling voor de dagstand is ingeschakeld).

Door nogmaals de switch knop (aanduiding "1->7") ingedrukt te houden en vervolgens de minuutknop eenmaal in te drukken (aanduiding "m") wordt de vergrendelstand opgeheven en zal de stip in de rechterbovenhoek verdwijnen.

Beste Ron 321,
Wellicht kan je het op jouw thermostaatklok ook eens proberen of deze functie erop zit (ik begreep uit je reactie dat het niet in de gebruikshandleiding staat omschreven).

Groeten en veel stookgenot,

Martino
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #14
Inderdaad, dat werkt bij mij ook! Er staat niets over in de boekjes. :?
Mooi dat je het gevonden hebt, heb ik ook weer wat geleerd. :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu