Werking extra apparaat bij vloerverwarming

Snorkle

  • #1
In het huis waarvan wij nu onlangs de sleutel kregen zitten op de begane grond plavuizen met vloerverwarming.

Bij de pomp en thermostaat van de vloerverwarming zit nog een extra apparaat. Op dat apparaat staan de teksten Rivilex01, Pumpcontroller en er zitten 2 aan- en uitschakelaars op.

Weet iemand waar die 2 aan/uitschakelaars (één met een rood lampje en ander met een groen lampje) voor zijn? Of kan iemand mij helpen aan een gebruiksaanwijzing of iets wat daarop lijkt? (Ik probeer 2 fotootjes erbij te krijgen)

Alvast bedankt!



 

Chathanky

  • #2
Deze schakelaar draagt bij tot een efficiënte toevoer van warm water naar de verdeler, een economischer gebruik van de circulatiepomp en besparing van energie. Wanneer er door de CV-ketel geen warm water wordt geleverd, zal de circulatiepomp onder de 35gr. C. watertemperatuur worden uitgeschakeld. Bij een hogere temperatuur zorgt de pompschakelaar er voor dat de circulatiepomp wordt ingeschakeld.

De schakelaar voorkomt dat de circulatiepomp buiten het stookseizoen wegens kalkaanslag vast komt te zitten. In deze periode wordt de circulatiepomp ieder etmaal circa 10 miniuten in bedrijf gesteld. Toepassing van deze schakelaar resulteert in elektriciteitsbesparing. Verder is er nog de aanmerkelijke energiebesparing ten opzichte van een doorlopende circulatiepomp bij een uitgeschakelde ketel.

Wanneer de CV-ketel wordt uitgeschakeld, dan zal het water in het cv systeem af koelen, met als gevolg dat bij een doorcirculerende pomp van het vloerverwarmingssysteem warmte wordt onttrokken aan de vloer. De thermostaatkraan van het vloerverwarmingssysteem staat in dit geval immers vertragend. Het kost dus per saldo bij de start van de opwarmsyclus meer energie om de vloer weer op te warmen.
Met 1 zoek actie dit voor je gevonden.
 

Snorkle

  • #3
Dank je.
Deze tekst spreekt over 1 schakelaar, bij mij zitten er 2 op. Een met een groen lampje erboven en een golftekentje, de ander met een rood lampje erboven met een driehoekje erboven.

Op dit moment staat de schakelaar onder het groene lampje ingeschakeld, dat lampje brandt. De andere schakelaar staat uit, het rode lampje brandt ook niet. Waar kan dan die 2e voor zijn?
 

Snorkle

  • #4
Ik heb de foto's opnieuw gemaild
 

Chathanky

  • #5
Op de afbeelding staan ook ook 2 schakelaars op. De andere is misschien om de pompschakeling aan of uit te zetten.
Een gebruiksaanwijzing is niet zo gauw te vinden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
De foto's zijn inmiddels geplaatst (helemaal bovenaan), dus ik heb de afbeelding van Chathanky, en de reactie daarop weggehaald. :wink:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
De eerste schakelaar is waarschijnlijk om de unit uit te zetten de tweede om de pomp buiten de unit om toch aan te kunnen zetten.

Als de unit aan staat brandt de groene lamp.
Is de pomp ingeschakeld brandt de rode lamp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu