Welke tuintegels geschikt in de schaduw

Hetty2

  • #1
Ik heb een plaatsje met veel schaduw. de tegels zijn groen en oud.
Ik wil ze vervangen.

Zijn er tuintegels die relatief ongevoelig zijn voor groene aanslag?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ja, die zijn er wel maar vrijwel altijd spiegelglad, informeer bij een tuincentrum, daar kunt u ze zelf zien en u laten informeren.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb dergelijke (gecoate) tegels in mijn voortuin en er eeuwig spijt van.
Ze waren nog vrij duur ook.

Na een aantal jaar is er dus tóch mos op gaan groeien, en door aantasting van de coating na verloop van tijd erger dan bij de groffe grindtegels in de achtertuin. Die tegels hebben een scherpe grinttegellaag en blijven altijd stroef behalve bij échte hevige ijzel.

Die mooie tegels in de voortuin zijn nu alweer spiegelglad, en ik moet er steeds op letten het paadje naar de voordeur sneeuw en ijsvrij te houden (pekelen) om te voorkomen dat bezorgers van post en krant uitglijden...

Ik kan die mooie gecoate tegels niet aanraden, liever de groffe structuur en af en toe een hoge-drukspuit er op, of afboenen met een (milieuvriendelijke) mos-bestrijder.
 

EdP

  • #4
En wat ook bijdraagt tegen ongewenste groenigheden is de truc uit grootmoeders trommel: aardappels etc. afgieten op je tegels en af en toe de harde bezem erover. Door het kokende water sterft onkruid en blijft algvorming beperkt. Wel oppassen voor je mooie plantjes en gras natuurlijk. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu