Welke soort verf/lak gebruiken?

Sjoerdk

  • #1
Beste klussers,

Ik ben aan een nieuw projekt begonnen; de trap schilderen. Hierbij heb ik jullie hulp nodig. Het volgende is aan de hand:

- ik heb de trap helemaal geschuurd
- na het schuren in de grondverf gezet (grondverf op terpentine basis)

Nu ben ik aan de volgende stap toegekomen, de trap in de gewenste kleur schilderen. Hiervoor heb ik een lichtgele hoogglans krasvaste verf uitgezocht (ook op terpentine basis).

Nu was ik ook nog van plan om over het lichtgeel van de tredes en de stoorboorden een beschermende transparante lak te smeren, op waterbasis die de trap wat stroever maakt. Nu heb ik vernomen dat dit niet kan, omdat de beschermende lak op water basis is (en het lichtgeel op terpentine basis is; dit zou niet kunnen hechten). Zelf twijfel ik hieraan, kunnen jullie mij uitsluitsel geven? Of is het misschien beter om een lichtgele verf op watrbasis te gebruiken?

Alvast bedankt,

groeten!
 

Fiesiekus

  • #2
Verf op waterbasis kan wel over alkydverf; andersom niet.
Maar waarom geen lak op terpentine basis als laatste laag?
 

Sjoerdk

  • #3
Dank voor de vlugge reactie fiesiekus,

Ik heb het plan nu wat aangepast. Nu komt er verf op waterbasis op de tredes/stootborden zodat de trappenlak die ik op het oog had wel hecht.

Ik heb nog 2 vragen:
- Op de tredes zit nu een grondverf op terpentinebasis hier komt dus een verf op waterbasis overheen. Hoelang adviseren jullie de grondverf te laten drogen?
- Ik heb op dit forum een onderwerp gelezen over een trap die was verpest door de trappenlak die ik ook op het oog had..
Adviseer je deze nog wel te gebruiken?

bedankt

groetjes!
 

Fiesiekus

  • #4
  1. Zoals ik al eerder aangaf is een logische volgorde om lak op terpentinebasis over een grondverf op terpentinebasis te gebruiken. Droogtijd: zie gebruiksaanwijzing op de pot grondverf.
  2. Wat denk je zelf na het lezen van het verhaal? (Welk verhaal, met zo'n cryptische tip kunnen we niet zo veel).
 

EdP

  • #5
Het verhaal van Anouk no doubt.
 

Sjoerdk

  • #6
Ja het verhaal van anouk was het inderdaad. Raden jullie het aan deze lak nog te gebruiken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu