Welke silicone kit gebruiken voor zeilbootraam ?

Jacoboot

  • #1
Ik ben dus op zoek naar silicone kit om op een plastic bootje een plastic raam vast te kitten. Nu zijn er tegenwoordig zoveel kitten dat ik even door de bomen het bos niet meer zie.

Dit zijn voor zover ik kan over zien de eisen

1 doorzichtige kit ( heel belangrijk)
2 uv bestendig ( staat heledag in de zonlicht)
3 schimmelbestendig ( het raam zit nu vast met een kit waar dus alg bij is gekomen niet mooi en lekt dus)
4 moet tegen zoet en zout water kunnen, komt zelf niet onder water te staan maar een flinke slok zoutwater wel
5 weerbestendig ( dus elastisch, moet krimp en uitzetting kunnen hebben
6 lange verwerktijd groot raam waar ongeveer 250 ml in een keer opmoet zonder luchtbellen dus even tijd nodig om goed te verwerken

Wie nog meer weet waar ik op moet letten mag het ook zeggen, zo moet ik ook de ouwe kit verwijderen tips ??
 

Pepjo

  • #2
Al eens gebeld met een botenmaker ?
 

Jacoboot

  • #3
Ja maar die gebruiken dus zwarte kit, voor kleine oppervlakte. Die stuurde me trouwens weer door naar een schilderzaak. Maar die weer niet veel afweten van bootjes. De ouwe kit is trouwens 15 jaar dus toen hadden ze volgens mij niet zoveel soorten als nu. Het is geloof ik allemaal beter geworden ?? Mij te veel keuze nu :cry:
 

Jacoboot

  • #4
Iemand die mij een internet adres kan geven over waar ik het beste deze vraag kan stellen is ook goed hoor, maar ook de merken siliconen vliegen rond je oren en zou graag onafhankelijke advies willen :P
 

Sailoronline

  • #5
Voor polyester op plastic moet je sikaflex gebruiken. Je hebt daar twee typen in, het ene in bestand tegen UV, het andere niet, dus als je het in aluminiun ramen zet is de goedkoopste goed genoeg. vergeet niet het eerst bij de randen af te plakken en als het even gedroogd is dat direct weg te trekken. Vervolgens het raam als het kan niet geheel aandrukken, maar een aantal uren wachten, pas daarna aandraaien, of aandrukken, zodat er een soort kleine bolling op de rand te zien is. Zorg ervoor dat er geen naadje inzit, want daar komt vocht in en in de winter bevriest dat en drukt het weer kapot. Succes.
Sailor Chris
 

VeroNL

  • #6
Merk verwijderd marine heeft inderdaad een geschikte kit in het productengamma. Echter zijn er meer merken met zo'n kit op basis van PU met eenzelfde kenmerken.

Een kit op ms-polymeerbasis voldoet ook aan al je gestelde eisen. Neem er dan wel één van een gerenommeerde kwaliteit.
Ik zou persoonlijk geen kit op basis van siliconen nemen voor jouw toepassing.
 

Sailoronline

  • #7
Als je perse doorzichtige kit wilt gebruiken, dan is er alleen maar siliconenkit, waar je dan op moet letten is dat er op de huls "sanitair"staat.
Om geen luchtbellen te zien of krijgen, kan je het beste de kit aanbrengen op het raam en dan het geheel op de boot drukken, dus niet op de boot en dat op het raam, want de miniscule luchtbellen zullen dan niet zichtbaar blijken. Waarom geen zwarte kit? (of wit) dan zie je de kitrand als een soort raamrandje van het glas. Maar polyurethaankit blijft het beste en de goede voor boten verkopen ze vrijwel nooit niet bij de bouwmarkten Dus dat merk pu-kit die elke zichzelf respecterende boten firma verkoopt als zijnde de enige goede, dat is dus hetzelfde merk als waarmee ze de naden tussen het teak bij een teakhouten dek mee vullen.
Succes
 

EdP

  • #8
Sailoronline schreef:
Als je perse doorzichtige kit wilt gebruiken, dan is er alleen maar siliconenkit
Ik heb een transparante kit op MS-Polymeer basis, dus dit klopt niet helemaal.
 

Sailoronline

  • #9
Mijn idee is dat je beter pu-kit kan gebruiken en als je dan geen pu kit neemt, dan siliconen met de vermelding sanitiar, want die geeft geen, of in elk geval; veel minder kans op donkere schimmelvlekken. Siliconenkit is overigens wel erg geschikt voor het kleven op RVS, dus daar hoef je geen pu voor te nemen.
Succes,
Chris
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu