Welke schroeven en bouten gebruiken voor balkon?

Marcgk

  • #1
Ik heb aan de voorkant van het huis een balkonnetje dat uit een aantal onderdelen bestaat die aan elkaar bevestigd moeten worden.

Als eerste is er het frame dat vast zit aan het huis (gedeeltelijk ingemetseld) en dat de basis voor het balkon vormt. Dit frame is gegalvaniseerd en was voorheen wit geschilderd. Omdat de verf begon te bladderen op sommige plekken heb ik van dit hele frame de verf er af gehaald. Aangezien ik de zinken kleur die het nu heeft niet lelijk vind, en het frame toch maar weinig in het zicht zit heb ik besloten om het niet opnieuwe te schilderen en zo te laten. Als het goed is zou het niet mogen gaan roesten omdat het gegalvaniseerd is.

Het tweede deel is het hek aan de voorkant van het balkon. Ook dit was gegalvaniseerd en begon ook af te bladderen. Omdat dit hek er af te halen was heb ik dit door een bedrijf laten stralen en poedercoaten.

Tot slot bestaat het balkon uit diverse houten planken. Een deel vormt de vloer van het balkon en is vastgeschroefd aan het hoofdframe, het andere deel zit vastgeschroefd aan het hek.

Mijn vraag is nu of ik wel de goede materialen gebruikt heb om de boel weer in elkaar te zetten. Het gecoate hek zit met RVS bouten vast aan het gegalvaniseerde hoofdframe, en de planken zitten met RVS schroeven vast aan het gecoate hek en het gegalvaniseerde frame.

Ik heb ergens gehoord/gelezen dat RVS er voor zorgt dat het gegalvaniseerde staal alsnog kan gaan roesten. Aangezien het hek gecoate is neem ik aan dat de RVS bouten en schroeven daar geen invloed meer op kunnen hebben, omdat er volgens mij geen direct contact meer is tussen het RVS en het staal dat onder de coating laag zit.
Het hoofdframe echter heeft natuurlijk wel direct contact met de diverse RVS bouten en schroeven.

Is er een risico dat het RVS het staal gaat laten roesten, en zo ja hoe erg is dit dan? Kan ik beter andere bouten en schroeven gebruiken en zo ja welke dan (ik zat eerst te denken aan verzinkt, maar die gaan dan zelf weer roesten na verloop van tijd of heb ik dat mis?). Of moet ik zorgen dat het RVS geen direct contact meer maakt met het staal dmv. nylon ringen oid., en kan dit ook bij de schroeven of lukt dat alleen bij de bouten?

Alvast bedankt voor de hulp!

Mvg,
Marc
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Rvs bevestigingsmateriaal mits geïsoleerd van het staal bijvoorbeeld met nylon ringen kan prima

je zou ook thermisch verzinkte bevestigingsmateriaal kunnen toepassen
maar daarvoor moet je wel naar een speciaal zaak bouwmarkten hebben dergelijke bouten en moeren niet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu