Welke scharnier voor schuurdeur

Spidex

  • #1
Hallo mannen,

Ik heb onlangs zelfs een schuurdeur gemaakt en deze op een degelijke wijze beveiligen tegen inbraak. Momenteel zitten van dit soort scharnieren (duimhengen) op.
. Ik wil de huidige scharnieren vervangen door deze:

Is het mogelijk en te doen voor een schuurdeur?
 

Fiesiekus

  • #2
De verdeling van krachten op de scharnieren wordt heel anders. Volgens mij zijn die duimhengen niet voor niets zo lang.

Beter gewoon anti-dievenklauwen aanbrengen. Overigens vraag ik me af of die deur, als ie goed op slot zit, er wel uit te halen is (met deze duimhengen bedoel ik).
 

Millew

  • #3
Of je die anders scharnieren kan toepassen, hangt af van de kozijnmaten, of de deur in een sponning is gemonteerd en de constructie van de deur zelf.
Plaats ook een foto van de deur en het kozijn.

Als die duimhengen aan de buitenkant met gewone schroeven zijn gemonteerd hoef je alleen maar een schroevendraaier op zak te hebben om de deur open te krijgen.
Als de deur niet opgetild kan worden, terwijl hij dicht zit, is het ook al iets minder inbraakgevoelig, als je de scharnieren aan de deur vastzet met slotbouten met de moeren aan de binnenkant.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In het midden van het hek 1 duimheng op de kop monteren, niemand die het hek er nog uit krijgt.
 

Black Knight

  • #5
Inderdaad een goede methode van 1 scharnier op de kop te monteren. Als we (ouders zijn landbouwers) ergens aan een weide een hek plaatsen, zetten we ook steeds een scharnier ondersteboven, zodat de dieren of ongewenste gasten het hek ook laten zitten waar het hoort :P

Dan moeten de scharnieren deze mogelijkheid wel toelaten, en moeten de andere scharnieren het gewicht wel kunnen dragen (bij ons geen probleem, aangezien wij ze zelf maken)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu