Welke primer is het goedkoopst en welke het beste?

1001vragen

  • #1
Welke primer is het goedkoopst en welke het beste. en waar kan je die vinden. ben op dit vlak namelijk een grootte ramp. en is het echt nodig in nieuwbouw?
 

Mechas79

  • #2
Beste 1001vragen,

Als eerste zou je meer info moeten geven waar je de primer voor nodig hebt, als het gaat om kale houten kozijnen, dan dienen die het beste met 2 lagen primer voorbehandeld te worden en vervolgens 2 lagen watergedragen lak.

Advies is wel om vandaag de dag met dezelfde merk primer te werken als aflak, deze combi zal jouw de beste resultaten leveren.

Gr
 

EGeen

  • #3
Het werken met watergedragen of terpentine gedragen staat als onderwerp voor de keuze van de TS. Verder is het werken met eenzelfde merk totaal niet meer iets wat noodzakelijk is tegenwoordig. Het gaat om de eigenschappen van de verf niet om het merk.

Verder heeft Mechas wel gelijk wat betreft de ondergrond en de plaats waar u de primer gebruikt. Tevens als u een idee heeft waarmee u het gaat aflakken is dit wel handig om te vermelden.
Verder worden op dit forum geen merken en of productadvies gegeven. Hiervoor is eventueel de verfspeciaalzaak voor.
 

Mechas79

  • #4
Beste EGeen,

Ik denk dat productadvies niets te maken heeft met propaganda of wat dan ook, als je op mijn bericht doeld. Productadvies heeft enkel te maken met de gewenste eigenschappen wat men wilt bereiken, daar is deze forum toch voor denk ik??
Verder is het gebruik van 1 zelfde merk voor grondlaag en aflak wel degelijk van belang.
Uw bent waarschijnlijk een verkoper in een verfspeciaalzaak en heeft meerdere merken om te verkopen, helemaal mee eens maar een verfproducent die test zijn lakken en stemt deze helemaal af met de beste resultaten met eigen grondverf en de grondverf wordt ook op de aflak afgestemt.
Een verf producent die geeft ook aan wat het systeem is, dat gebeurd niet voor niets!! :wink:
Heel simpel, je weet van je eigen grondverf, welke evt narigheid je kan verwachten, dus waarom tijd steken in andere grondverfen??
Tuurlijk worden concurrerende merken getest maar waarom als producent een andere merk adviseren als je zelf een eigen merk hebt?
Neemt u van mij gerust aan, dat per definitie, de beste resultaten en de minste verrassingen met je aflak, enkel verkrijgt met de zelfde producent als de aflak.
Ik wil u zeker als verfspecialistzaak medewerker niet in het ongelijk zetten maar de werkelijkheid is echter anders.
Ik zeg zeker niet dat andere merken niet compatibel zijn, testen door klanten zijn altijd de moeite waard, dat moet ook.

Gr
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Heren, heren!

Even terug naar de vraagsteller, want daar gaat het dus om:

Als u nieuwbouw deuren / kozijnen / betimmeringen buiten moet schilderen zijn deze van fabriekswege voorbehandeld met een grondverf die zowel met alkyd- als watergedragen lakken geschilderd kunnen worden.

Het aanbrengen van een extra grondverflaag bovenop de fabrieks-laag kan nooit kwaad, want u schuurt namelijk altijd de kanten dunner / kaal. Wij noemen dit gronden in vaktermen "bijvlekken". En..laagdikte = duurzaamheid.

Bedoelt u nieuwbouw vanaf het kale hout, dan kunt u kiezen uit een hoogvullende grondverf of thixprimer. Niet te verkrijgen in de bouwmarkt maar bij de vakhandel.

Voordeel van deze grondverven zijn de hoogvullende eigenschappen en de lange overstanddtijd ( soms tot 3 jaar ) zodat u niet direct behoeft af te werken.

Juist door deze hogere laagdikte kan dit u een extra laag verf besparen,
zeker in combinatie met een VOS2010 verf, waarvan de drogelaagdikte ook hoger is dan de vroegere aflakken.

En tenslotte: de goedkoopste kunt u uit het schap van de bouwmarkt halen, de duurste koopt u bij de vakhandel. Zij bevatten de betere pigmenten / bindmiddelen / toeslagstoffen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu