Welke motor is dit / opnieuw stikken schermdoek

Frans46

  • #1



Hallo Allemaal,

Ik wil het doek van mijn zonnescherm opnieuw stikken omdat het op enkele plaatsen los is gegaan. Ik moet dan natuurlijk wel eerst het doek slapper stellen om het te kunnen verwijderen.
Zie eerste foto. Kan iemand mij vertellen welke motor dit is en of ik die op de standaard manier (met een schroevendraaier?) kan stellen dwz de bovenste knop knop voor de dichtstand en de onderste knop voor de openstand?
Ik wil het vervolgens zo doen dat ik het doek verwijder door de bovenbuis (78 mm) iets naar buiten te trekken zodat het doek (de pees) er uit getrokken kan worden. Ik kan dit volgens mij doen door het dunne plaatje rechts van de zijplaat te verwijderen (zie tweede foto). Ik kan dan bij de schroeven waarmee de buisas (met lager) is bevestigd. Ik wil wel de bovenbuis zodanig met een spanband fixeren dat hij niet naar beneden kan vallen. Als ik het zo doe moet dit m.i. lukken of zie ik iets over het hoofd? Met het stikken verwacht ik geen problemen. Ik heb ooit eerder een dektent voor een zeilboot gemaakt (16m2), natuurlijk wel met speciaal garen en naald.

Vr. gr.

Frans :?: :?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Deze is met een schroevendraaier in te stellen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu