Welke isolatie: steenwol of glaswol

G.Voorn

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik zal me eerst even voorstellen: Gerrit Voorn is mijn naam en ben een fanatieke klusser, en hoop dat ik een bijdrage kan leveren op deze forum. Ben op moment met een grote verbouwing bezig.

Ik woon in een 2 onder een kap en had een aangrenzende garage met plat dak, daarop heb ik een stuk laten zetten (casco door een bouwbedrijf) waar nu twee slaapkamers in komen. Een bestaande slaapkamer wordt nu gedeeldelijk bij de oude douche aangetrokken waardoor deze een stuk groter wordt.

Het stuk is opgetrokken uit houtskelet met als gevel kunststofrabat, achter deze gevel is dampremmende folie aangebracht. Nu wil ik daar isolatie tussen stoppen, en afwerken met gipsplaten, maar ik zit te twijfelen tussen glaswol een steenwol.

Verschillende mensen reageren anders op deze isolatie. De 1 zegt dat glaswol beter is en beter isoleert en de ander zegt dat steenwol weer veel beter is.

Groetjes Gerrit Voorn
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Informatie over de verschillen in samenstelling en eigenschappen tussen glaswol en steenwol is veel te vinden op het internet. Daarbij zijn vele commerciële sites te vinden die elk hun product aanbevelen als zijnde het beste.

Omdat steenwol door de ene grote fabrikant wordt gemaakt en glaswol door de andere, en er op dit forum geen merkgericht advies gegeven wordt, wil ik verzoeken eventuele antwoorden zonder het noemen van die merken te doen, en niet nadrukkelijk één van de twee voor te trekken...

Dus beperken tot het noemen van voor- en nadelen.
 

Chathanky

  • #3
De mate en werking van het isolerend vermogen is nagenoeg gelijk.
Het verwerken kan nog wel eens verschillen, steenwol is wat stugger en steviger.
Mijn ervaring is dat dit zich beter tussen regels laat verwerken dan glaswol.

Ander voordeel is dat steenwol wat minder irriterend is voor de huid.
Mijn voorkeur gaat daarom uit naar steenwol. Dit zegt niet dat glaswol een minder product is. Dit is puur mijn ervaring met beide.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu