Welke HR ketel heb ik nodig?

Sound

  • #1
Hallo Allemaal

Ik zit met een probleempje dat ik niet weet wat voor soort ketel in moet kopen!

Ik zal even mijn situatie uitleggen.

Ik heb een 4 groeps hoofdvloerverwarming in mijn huis laten leggen, het betreft hier de huiskamer, keuken, hal en toilet.

Op de bovenverdieping heb ik 4 radiatoren, 3 voor de slaapkamers en 1 voor de badkamer. Deze wil ik onafhankelijk kunnen regelen van de vloerverwarming.

In de badkamer heb ik een massage douche met 12 spuitjets en een ruim ligbad. Ik heb nu een boiler, binnen 10 minuten is hij leeg als ik de massage douche voluit aan zet. :(

Ik wil dus niet het probleem hebben dat als ik staat de douchen en er een beneden de kraan open draai dat ik in een koude straal onder de douche komt te staan. :cry:

De ketel moet in de open keuken komen, dus een stille ketel is een vereiste. Het afvoer kanaal moet door de muur komen, maakt de hoogte nog wat uit? Ik heb geen last van een raam of dakgoot.

Alle info is welkom!
 

Toon

  • #2
Niks over te zeggen zo. Je zal het vermogen moeten weten wat je nodig hebt om te verwarmen. Verder moet je even kijken hoeveel warm water die douche nodig heeft, dit moet de ketel ook kunnen leveren.

Merkgericht advies doen we hier verder niet aan.
 

Sound

  • #3
Bedankt voor je reaktie!

Maar hoe kom ik er achter wat voor vermogen ik nodig heb?

Het merk interesseerd me niet zo, als ik maar weet wat voor soort ketel ik nodig heb, en dan bedoel ik meer de power die hij moet leveren om alles een beetje in goede banen te lijden.
 

Toon

  • #4
Hoe te berekenen?
Globaal:
Inhoud van de ruimtes bepalen en dat weer vermenigvuldigen met een "voorgeschreven" waarde. Is veel over te vinden op het www.

Tel alles bij elkaar op en je hebt een indicatie van het vermogen wat je nodig hebt. Hier zullen vast nog wel de benodigde correctiefactoren op los gelaten moeten worden. Zal oa ook wel afhankelijk zijn van je isolatie etc.

Misschien kan je het beste maar een installateur er eens naar laten kijken.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
Ja het vermogen van de radiatoren bij elkaar optellen..
Hoeveel liter is de boiler die je nu hebt? want als je in doorstroom gaat verwarmen dan wordt druk waarschijnlijk lager.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
U kunt een cw6 toestel nemen met een voorraad boiler die geeft gemiddeld 13 tot 14 ltr p/m.


U kunt op meerdere plaatsen gelijk ww gebruiken/tappen.

20 kw is voldoende.

Merken worden hier niet genoemd,dus zoek op internet naar CW6.
 

Michiel_H

  • #7
Hoe kun je nou zomaar zeggen dat 20 kW genoeg is? Dat zul je toch moeten doorrekenen, al is het maar aan de hand van een paar standaard stelregels.
 

Superkees

  • #8
Dit moet je niet op een forum vragen, maar gewoon bij meerdere aanbieders een offerte opvragen. Dan krijg je vanzelf te zien wat wordt geadvisseerd, kun je bij verschillen nog wat vergelijken en navraag doen waarom er voor een specifieke ketel wordt gekozen. Vraag sowieso per installateur een basisoptie die aan de minimale eisen voldoet, een wat luxere optie en een nog luxere optie. Doe dan bij drie verschillende leveranciers en je hebt in potentie 9 mogelijkheden.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
@Michiel_H,

Dit is voor een standard woning genoeg gezin de opgave van de Ts.
 

Michiel_H

  • #10
12 jets is verre van standaard en de TS meldt niks over de wijze van isoleren. Indien er slechts of maar matig is geïsoleerd denk ik dat je het niet haalt met 20 kW.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu