Welke decoratie???

KeesC

  • #1
Wij hebben naast ons huis een brandgang waar veel mensen door komen.
Aan die zijde hebben wij 2 ramen van ca. 1m x 1m.
Er hangt al ruim 13 jaar vitrage voor de ramen. Mijn vrouw is deze nu beu en heeft ze er afgehaald. Dit heeft tot gevolg dat we nu directe inkijk hebben.
Heeft iemand een goed idee met wat we het raam nu kunnen bekleden. Het moet in ieder geval iets zijn wat lichtdoorlatend is waarbij, net zoals bij vitrage, geen inkijk is en waarbij we wel zelf nog naar buiten kunnen kijken.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat dacht je van spiegelende folie?
zoiets?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je zou van die spiegel folie er op kunnen plakken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat waren er twee tegelijk. :mrgreen:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Spiegelschrift :wink:
 

KeesC

  • #6
:roll:

Is dat er ook in een "isolerende"uitvoering en waar kan ik deze folie kopen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Als je even zoekt met google, vind je heel veel informatie en bedrijven die dit produkt aanbieden.
 

KeesC

  • #8
Mijn vrouw vindt het niet erg mooi.
Zijn er nog andere ideeën?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
Het aanbrengen van raamfolie is een precisiewerkje. Eenmaal vastgeplakt, kun je het niet meer bewegen ter correctie. Wil je raamfolie verwijderen, doe dit dan door de folie te verwarmen met een föhn en dan schuin weg te trekken. Verwijder met een krabber de lijmresten en maak het raam vervolgens schoon met een sopje.


Zonwerend en warmtewerend
Zonwerende folie houdt zonnewarmte grotendeels tegen. Wordt het 's zomers bloedheet in de woon- of slaapkamer, dan is dit de ideale oplossing. Ook houdt zonwerende folie UV-straling grotendeels buiten. Hierdoor verkleuren de meubels en stoffen in je interieur minder snel. De folie is ondanks de zonwerende werking ook lichtdoorlatend. Bovendien blijft er voldoende doorkijk van binnen naar buiten.

Blinderend en veilig
Door de ruiten van een raam te voorzien van blinderingsfolie kunnen voorbijgangers niet direct naar binnen kijken. Het blinderende effect geldt alleen voor pottenkijkers. De doorkijk naar buiten en lichtinval naar binnen blijven onveranderd. Inbraakwerende raamfolie is scheurbestendig. Als het raam aan diggelen gaat, houdt de folie scherven en splinters bijeen. De kans op verwondingen is hierdoor kleiner. Als het raam wordt ingetikt door inbrekers, kost het meer tijd om daadwerkelijk binnen te komen.

Decoratief
Met zandstraaleffect folies kies je voor decoratie, veiligheid, privacy en blindering in één. Een puur decoratieve folie bestaat ook in allerlei kleuren, dessins en structuren. Denk aan glas-in-lood print, metallic-kleur, structuur van een kanten stofje, waterdruppels als opdruk of een leuke sierrand. De bouwmarkt heeft diverse uitvoeringen van blinderende en decoratieve raamfolies. Zon-, warmte- en inbraakwerende raamfolies zijn verkrijgbaar bij de specialist in raamdecoraties.

Statische raamfolie
Wil je geen raamfolie die je op de ruit plakt met lijm, kies dan voor statische raamfolie. Deze folie plakt door statische elektriciteit en is na het aanbrengen nog makkelijk te verplaatsen. Je hebt allerlei verschillende soorten; effen, met motieven, folie met kant en zilverkleurige folie. Gebruik raamfolie ook eens om andere objecten te versieren. Bijvoorbeeld glazen vazen of de glazen raampjes van een kast.

Aanbrengen

Maak het oppervlak van tevoren vetvrij met water en een beetje afwasmiddel. Zitten er nog restjes van een vorige laag raamfolie, haal deze dan weg met een glaskrabber en wasbenzine.


Gebruik een lineaal en hobbymes of schaar om de raamfolie op maat te maken. Met een sjabloon of mal kun je vormen uit de folie snijden.


Maak het raam vochtig met een plantenspuit, voordat je de raamfolie aanbrengt.


Als de raamfolie er eenmaal op zit, moet je het oppervlak nog een keer besproeien met water. Nu kun je de raamfolie met een ruitenwisser gladstrijken. Houd één hand op de folie en strijk met de andere hand vanuit het midden naar de zijkanten. Houd een doekje bij de hand voor het water.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Tja of het wordt toch zoiets als lamellen, of jaloezie misschien in een decoratieve houten uitvoering. Of ga anders naar een speciaalzaak in raambekleding.
 

Kluske

  • #11
Misschien is een plisségordijn iets,deze zijn in diverse varianten en kleuren verkrijgbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu