Welke dakdoorvoer voor gashaard

Barkmakker

  • #1
Ik wil een bestaande schoorsteen slopen, omdat deze lekt, en nu hebben de buren nog één rookkanaal in gebruik. Het gaat om een plat dak boven de 1e verdieping. Op de begane grond staat een gashaard. Het rookkanaal is gebouwd van gemetselde kalkzandstenen. Er zit dus geen mantel of pijp in. Op de plek van de schoorsteen komt gewoon dakbeschot met op de plek van het rookkanaal wat nog in gebruik is aan de onderzijde een aluminium plaat, met passend gat voor de dakdoorvoer. Kan ik een dakdoorvoer zoals onderstaande op de foto gebruiken?



Mvg, Mark
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat denk ik niet.
Informeer even bij een kachelboer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe hoog stak de schoorsteen boven het dak uit ?
 

Barkmakker

  • #4
De schoorsteen is nu ongeveer 70 cm hoog en de pijp daar nog 20-30 cm bovenuit, stenen pijp van 16 cm diameter.
Het moet wel veilig zijn, maar ook weer niet te duur, want de pandjesbaas van de buren wil er niets aan uitgeven (alhoewel de buurvrouw ook geringe lekkage heeft)...
En dit model leek mij wel handig en gemakkelijk waterdicht te monteren, omdat het eigenlijk uit één stuk is. Dus een pijp met een apart voetstuk vind ik niet zo handig.
Want wat zou de reden zijn dat het niet mogelijk is? Te laag, geen trekgaten, of omdat het kunststof is? Alhoewel laatste volgens mij geen probleem is, want mijn huidige huurhuis heeft op de geiser ook gewoon van die zwarte kunststof pijpen (door loodgieter aangelegd).

Mvg, Mark
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
De dakdoorvoer van het plaatje dat jij weergeeft, is een ventilatie doorvoer.
En daarom ook niet geschikt voor een gashaard.

Ik weet dat jij het zo goedkoop mogelijk voor jezelf wilt oplossen, maar het moet niet ten kosten gaan met de veiligheid van de buuren.
Ga daarom eerst eens even informeren bij een bedijf die kachels installeerd, welke doorvoer je moet gebruiken voor de gaskachel die de buren hebben.

Ik denk ook dat de huurbaas van de buren niet zo blij zal zijn met de door jou voorgenomen werkzaamheden, en jou verantwoordelijk zal stellen voor alle gevolgschades die voort kunnen komen bij het verwijderen van de schoorsteen of daar een excuus aan binden.

Al met al, let op wat je gaat doen, om straks grote schade cleams te voorkomen van de huurbaas.
Hij zal elk probleem bij jou schuiven, en dat kan veel geld gaan kosten aan juridische kosten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu