Welke cementmortel voor modelbouwbergen buiten?

HuubvG

  • #1
Omdat ik twijfelde in welke rubriek deze vraag thuishoort, in muren, wanden en plafonds, óf in hobby, meubelmaken en bouwtekeningen, plaats ik mijn vraag maar hier.

De tweede twijfel is: mijn vraag is naar een specifiek soort cement, er zou dan weleens een merknaam genoemd kunnen worden, en na alle forumregels gelezen hebbende, weet ik niet of dat onder reclame gaat vallen.

Ik ben van plan een stuk modeltrein in de tuin te gaan aanleggen. De bedoeling is wat modelbergen te maken van (kippen)gaas en cement. Ik vroeg me af of er een speciale cementsoort was die in dunne lagen aangebracht kan worden op gaas en bestendig is tegen buitenweer.

Op dezelfde werkwijze als binnen modelbergen maken, maar binnen kan dan met gips, ook op voorgevormd gaas. Buiten kan het zeker niet met gips, ook niet met gewonde portland cement.

Enige tijd geleden waren er stukadoors in mijn huurwoning en ik legde de vraag voor. Direct kreeg ik een passend antwoord: er bestaat zoiets. De naam van de mortel opgeschreven, gezocht op internet en ja.

Maar helaas, ik ben de notitie kwijt en zoeken op internet levert niets op. De stukadoors zitten elders, die kom ik niet zomaar meer tegen dus kan ik het niet nogmaals aan hen vragen.

Het was iets als een merknaam, en dan iets met 'mortel' met een letter erachter, bijvoorbeeld mortel-m. De mortel is stoot- en slagvast is en uiteraard bestemd tegen elk weertype. Er is zelfs nog een mortel die al op kleur is. Daar kwam dan nóg een letter achter, bijvoorbeeld mortel-mb.
Het woord 'mortel' kan heel goed een ander woord zijn geweest, dat is nou juist wat ik vergeten ben.

Graag zou ik weten:

- om welke cement(?)beton(?)mortel gaat het?
- waar is het voor mij als particulier verkrijgbaar?
- hoe kan ik het aanbrengen op gaas, tips?
 

HuubvG

  • #3
Klinkt me niet bekend in de oren maar ik zal toch even googelen daarmee. Ik zal laten weten of dat het was, en ook als ik het zelf al gevonden heb.

Voor zover bedankt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zoek eens op Deco Tuinmortel.
Is van een bekend merk

Daar kun je buiten mee stucen.
Misschien is dat ook geschikt voor deze toepassing.
 

HuubvG

  • #5
Lijkt me op het eerste gezicht heel geschikt. Ook op 5 minuten fietsen hiervandaan verkrijgbaar. Kan altijd een emmer halen om te gaan proberen.

Ook bedankt.

Nog even terug naar ferrocement, dit lijkt me wel wat bewerkelijk, maar niet ongeschikt. Het is de werkwijze van lagen gaas en (gewone?) cement, en om de lagen lang nat te houden zodat ze goed kunnen uitharden.
 

HuubvG

  • #6
Beste medeklussers,

En toch wilde ik me er niet bij neerleggen. Naar aanleiding van de reacties kwam ik op het idee om mijn oude computer weer aan te sluiten. Hier hoopte ik de zoekgeschiedenis in terug te vinden, en ja, gevonden!

Het was C.B. MORTEL-M.


Zonder reclame te willen maken voor het merk, is dat toch het meest geschikte product. Het is speciaal voor dit doel gemaakt. Een klein stukje uit de beschrijving:
CB-mortel M wordt gebruikt voor het vormen/modeleren van objecten op ruwe steenachtige ondergronden en op dragers zoals stucanet en steengaas.
Op de pagina van de link staat de volledige beschrijving.

Toch bedankt voor de reacties, het was de aanzet om nog even opnieuw te zoeken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
HuubvG schreef:
Zonder reclame te willen maken voor het merk, is dat toch het meest geschikte product.
Geen reclame? Sorry hoor maar het lijkt er wel erg veel op, zo met die webshopvermelding erbij! :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Daarom de link maar even verwijderd. Het probleem is opgelost en er staat genoeg info voor een ieder die verder wil zoeken.
 

HuubvG

  • #9
Bedankt daarvoor.

Huub
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu