Welk soort betonmatten voor vastzetten van vloerverwarming

Herbiek

  • #1
Hallo,

Ik heb betonbewapenings matten gekocht van 6mm (150*150 mm) voor het vastzetten van mijn vloerverwarming (met tyraps). Deze zijn niet verzinkt. Ik zie echter bij een aantal proffesionele bedrijven dat deze verzinkte betonbewapenings matten gebruiken.

De matten zijn alleen bedoeld voor het vastzetten, de betonnen contructievloer onder de isolatie is voorzien van een eigen betonbewapening.

Waarom worden er verzinkte matten gebruikt?

En misschien kan mij iemand meteen antwoord geven op welke buitenmaten er allemaal in de omloop zijn voor vloerverwarmingsbuizen?

Op de vloerverwarmingsverdeler die we reeds in huis hebben om een ander gedeelte van het huis te verwarmen zijn buizen met een buitenmaat van 18 a 19 mm gemonteerd. Deze kan ik echter niet terugvinden in diverse catalogi. (wel 10,5, 16 en 20 mm)

Ik neem aan dat deze buizen drukvast zijn en nauwelijks in diameter toenemen door de druk in het CV systeem?

Alvast bedankt!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Verzinkte matten kunnen worden gebruikt ivm wit marmer oid.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Meestal word 18 mm gebruikt,de slangen vervormen niet zolang ze niet heter worden dan toegestaan.
 

Xr8

  • #4
Wanneer je gewone netten onder marmer gaat gebruiken dan krijg je roestplekken in het marmer. Als je nog niet weet wat er overheen komt dan zou ik een verzonken uitvoering kiezen.

Succes.
 

Michiel_H

  • #5
Overigens is #5-150 hierbij voldoende, verzinkt is wel van belang. 18 mm slang is ook standaard, vraag er eens naar bij een installateur.
 

Herbiek

  • #6
We gebruiken dezelfde tegels als in de kamer en dat zijn gebakken grote tegels van 60*60. Geen marmer dus. Zijn er dan nog steeds verzinkte matten nodig?

Ik ga er maar vanuit dat er nu ook 18 mm vloerverwarmingspijpen gebruikt zijn dan. Wel vreemd dat ik die dan niet gezien heb in de catalogus van een aanbieder van divers installatie materiaal. (begrijp dat ik bedrijven niet bij naam mag noemen)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Als er gebakken tegels op komen, hoef je geen gegalvaniseerde matten te gebruiken. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu