Wel of geen vloerverwarming

Spirelli

  • #1
Wij zijn inmiddels aan de verbouwing op de begane grond begonnen. De woonkamer is ongeveer 30m2. Ook de leefkeuken is ongeveer 30m2. In beide ruimtes komt een tegelvloer. Nu heb ik al veel gelezen over vloerverwarming. Waar het op neer komt is dat vloerverwarming met buizen (dus via de cv) geen optie is. Dit ivm een ophoging van de vloer waar geen ruimte voor is. Tevens is infrezen geen optie ivm een aantal bestaande radiatorleidingen die in de dekvloer liggen en waar we niet van weten hoe ze lopen en waar ze lopen. Ook is de isolatie dan onder de maat. Dus een vloerverwarming middels de cv gaat hem niet worden.
Nu zitten we te denken of een electrische vloerverwarming een optie is. Er zijn losse kabels te verkrijgen tot ongeveer 25m2. Dit is voor beide ruimte voldoende. Het probleem is echter dat het verbruik ongeveer 2000w per ruimte is. Nu is onze twijfel dus eigenlijk of we nu wel of geen electrische vloerverwarming moeten aanbrengen.
Mogelijk schaffen we in de toekomst nog een keer zonnepanelen aan maar dat zit er voorlopig nog niet in.

We kan mij tips geven wat te doen?
 

Polderboer

  • #2
Blijft een persoonlijke keuze maar elektrisch is een dure grap en het ligt ook een beetje aan de isolatie van je woning(bouwjaar?) of het verstandig is.
Daarnaast zit je ook met het elektrisch aansluiting, toch een behoorlijk vermogen kijken of dat zo in je bestaande groepenkast kan.
Ik ken wel bedrijven die adverteren met elektrische vv in woonkamers e.d. maar ik heb er mijn vraagtekens bij. Misschien dat iemand het hier ooit goed werkend heeft gezien??
 

Pigion

  • #3
Hoezo infrezen geen optie?
De freesmachine kan heel goed gebruikt worden om ook nieuwe CV-radiator leidingen in te freezen. Daarbij kan een route worden gekozen die minder storend is voor de vloerverwarming-slangen, b.v. strak langs de muren. Als je met de operator overlegt, kan hij de cv leidingen met een "verse" frees maken. Die kan n.l. wat dieper. Dat gaat ietsje langzamer, moet geen probleem zijn.
Electrische VVW zou ik niet aan beginnen, verwarmingskosten lopen dan wel erg hoog op. Als je je eigen stroom op kan wekken d.m.v. zonnepanelen, is het misschien nog te doen.

Pigion
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou nooit voor elektrisch gaan, bij een oppervlak groter dan 10 m2. Infrezen is eigenlijk altijd mogelijk, omleggen van huidige leidingen is toch simpel? Bovendien, als je dekvloer een beetje dik is, raak je de leidingen niet eens.En isoleren van onderaf kan ook prima.

Denk goed na voor je een keuze maakt, je hebt nu de kans en over 5 jaar doe je het niet overnieuw. Een verkeerde keuze (wat elektrisch in mijn ogen is) blijft je ook jaren achtervolgen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Als de isolatie voor warmwater al niet goed genoeg is , heb je datzelfde probleem bij elektrisch verwarmen.

Ik heb het hier laten infrezen en ze hebben nergens een cv leiding geraakt. en ik weet 100% zeker dat ze die echt wel 20x gekruist hebben.
 

Polderboer

  • #6
Inderdaad als dat het enige is om niet te frezen zou ik het gewoon laten doen. Eventueel beschadigd elektra of cv is simpel te repareren.
 

Spirelli

  • #7
Dank jullie wel voor de reacties. Elektrisch gaat hem niet worden. Infrezen zal ik nog eens overwegen
 

Bernhard

  • #8
Slangen in de muur of in het plafond wordt steeds meer toegepast.
mvgr Bernhard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu