WD-40 gebruikt op douchedeur, nu allemaal barsten?

Kluschick

  • #1
Zoals de vraag al zegt heb ik WD-40 gebruikt om de douchedeur wat soepeler te laten lopen. Het is een plexiglas(achtig) deurtje. En na het gebruik hoorde ik geknetter/geknisper en ik keek zitten er allemaal barsten in het 'glas'. Is dit een bekend effect van dit middel? Het is toch maar olie? Er staat op de verplakking niks als: "mag niet gebruikt worden op ...."
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
WD-40 is een kruipolie achtige, dus er zit een toevoeging in die dit
mogenlijk heeft veroorzaakt.
Volgende keer misschien een Teflon achtige smeermiddel gebruiken....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het lijkt me heel sterk dat dit door wd40 is veroorzaakt, ik denk dat het meer door de spanning in het plastic is ontstaan.
Neem eens contact op met de fabrikant van wd40, zij zullen graag willen onderzoeken en/of kunnen uitsluitsel geven of dit door hun produkt is veroorzaakt.
 

Millew

  • #4
Van WD40.com:
WD-40 can be used on just about everything. It is safe for metal, rubber, wood and plastic. WD-40 can be applied to painted metal surfaces without harming the paint. Polycarbonate and clear polystyrene plastic are among the few surfaces on which to avoid using a petroleum-based product like WD-40
 

Cepterbi

  • #5
Ik heb jaren gewerkt met wd40 en ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat de wd40 geen barsten in het plexiglas heeft gemaakt.

Ik denk er eerder aan dat de flexibiliteit van het plexiglas al ver op was en doordat de deur bijvoorbeeld makkelijker door zwaait aan de onderkant als je de bovenkant tegenhoud (na het smeren) er barsten zijn ontstaan. Er zijn dat ik weet aardig wat kunststoffen die verharden na verloop van tijd.

Wat wd40 wel kan doen met bepaalde kunststoffen is zorgen dat het wit uitslaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu