WC soms leeggetrokken, loodgieter geeft geen goed gevoel

Remcove2000

  • #1
Afgesplitst van Sifon van WC's wordt soms leeggetrokken


Wij hebben een zelfde soort probleem. Betwijfel of we een septictank hebben. Maar de WC wordt soms leeggetrokken waardoor we rechtstreeks op het riool aangesloten zitten met gevolg stank. Dit probleem hebben we sinds de aanschaf van het huis 5 jaar geleden. Huis komt uit 1935.

Nu heb ik de loodgieter van VvE naar het probleem laten kijken en die gaf aan dat de WC niet goed was. De WC wilde ik laten vervangen door een erkende loodgieter die aangaf dat de WC vervangen niet het probleem ging oplossen, maar het probleem toch echt bij de ontluchting en standpijp zat. :( Alleen gaf deze weer aan dat om het probleem te vinden de hele boel open gebroken moest worden. :cry:

Nu ben ik zelf geen klusser, maar is het mogelijk om een standpijp/ontluchtings probleem te vinden zonder de hele boel open te breken? En wie kan ik daarvoor het beste bellen? Loodgieter geeft me niet zo'n goed gevoel meer.

Alvast bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Kunt u ongeveer nagaan en hier uitleggen hoe de rioolpijpen in uw woning lopen? En dat met name die op de boven(ste) verdieping: is daar een toilet aanwezig?

Overigens, in dit onderwerp wordt uit de doeken gedaan hoe op een WC-afvoer een aansluiting gemaakt wordt; die mogelijkheid kunt u (indien u er bij kunt) gebruiken om een beluchtingsventiel te plaatsen. Onluchting moet via het dak o.i.d. naar buiten.

Vraag : wat is een loodgieter VvE?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Bovendien wordt hier een topic gekaapt, het is beter voor een nieuwe vraag een nieuw topic te starten.
 

Fiesiekus

  • #4
Verhip Frank, dat had ik niet gezien...nieuwe pagina (2) dacht ik dat 't een geheel nieuwe start was :oops:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Dat had ik eerst ook gedacht :?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Loodgieter VvE zal ongetwijfeld de loodgieter van de vereniging van eigenaren zijn...
Remcove2000 schreef:
Nu ben ik zelf geen klusser, maar is het mogelijk om een standpijp/ontluchtings probleem te vinden zonder de hele boel open te breken? En wie kan ik daarvoor het beste bellen? Loodgieter geeft me niet zo'n goed gevoel meer.
Het Klusidee forum is uitsluitend bedoeld voor klussers, die dus zelf hun probleem willen oplossen.

Wij geven geen advies betreffende wie er exact gebeld moet worden, een loodgieter zou namelijk normaal gesproken de jusite persoon zijn. Indien die loodgieter vind dat de boel opengebroken moet worden, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken? Hij heeft de situatie ter plekke gezien, de beantwoorders niet.

Daarom kan (en mag) er via Klusidee niet beoordeeld worden of hij gelijk heeft.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu