Watertoevoerslang en eerste wasbeurt

Sheriff

  • #1
Ik heb een nieuwe Siemens wasmachine en geen verstand van aansluiten van wasmachines, en ook het zeer beknopte boekje bracht mij niet verder, maar het gaat om het volgende: ik heb een watertoevoerslang erbij gekregen en die heeft 2 verschillende uiteinden, een rechte met aan de binnenkant een zeefje en de andere kant heeft een hoek. Volgens het boekje moet ik die kant met het zeefje aansluiten op de wasmachine, maar op de tekening die in het boekje staat precies het omgekeerde. Hier staat de rechte kant aangesloten aan de kraan.
Graag zou ik dus weten wat het beste is.
Een ander punt is de eerste wasbeurt. Er staan bij de wasbeurten dat ik de kraan steeds moet opendraaien en als het klaar is dichtdraaien.
Maar dat staat niet vermeld bij de eerste wasbeurt (zonder was).
Hier staat gooi 2 liter water in het bakje en een half bakje waspoeder en laat het draaien op witte/bonte was 90 graden.
Moet ik hier ook de kraan openzetten?
Nogmaals ik heb hier weinig verstand van en graag deskundig advies.
 

Pepjo

  • #2
Het zeefje gaat op de kraan : eigenlijk logisch, het voorkomt dat er vanuit de kraan eventuele vervuiling in de wasmachine komt.

De kant met het hoekje dus op de wasmachine.

Overigens hebben de meeste mensen de kraan van de wasmachine gewoon continu open staan. Dus dat open- en dichtdraaien zou ik met een korreltje zout nemen.
 

Marc0

  • #3
Natuurlijk moet je de kraan open zetten, anders kan de machine geen water nemen ;) Die 2 liter er handmatig in gieten is (iig bij mijn machine) zodat er een "spaarklepfunctie" (zal wel een duur woord voor iets simpels zijn) wordt geactiveerd, maar dat is niet genoeg om een heel programma mee te draaien.

Ik draai het kraantje ook nooit dicht, behalve natuurlijk als ik de slang eraf moet halen of iets dergelijks. Heeft volgens mij geen nut verder, dus ik zou 'm lekker open laten staan.
 

Willem5

  • #4
Met de kraan open zou ik er toch wel een waterslot opzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu