Waterstop omhuizing, nodig?

SdH3003

  • #1
Beste mensen,

Mijn afwasmachine en wasmachine hebben beide een elektrische waterstop aan het einde vd slang. Onhandige grote dingen. Er zit een radiator in de weg namelijk. Bij beide slangen kan de plastic omhulsing er makkelijk af. Dit geeft mij iets meer ruimte met aansluiten.

Iemand een idee of dit omhulsel nog meer functies heeft naast het mooier eruit laten zien? Of te wel, is het een probleem om deze eraf te laten?

Dank!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het omhulsel eraf laat dan heb je 230 Volt open en bloot of in elk geval de dubbele isolatie verwijderd. Dat is een gevaarlijke situatie. Daarnaast heb je het toestel zodanig gewijzigd, dat bij evt. ongelukken een verzekering niet betalen zal.

Indien er een radiator in de weg zit, dan is het beter om de waterleiding zodanig te verleggen dat de kranen op een andere plek komen te zitten. Dan ben je van het probleem af. Vind je het dan geen mooi gezicht, bouw er dan een klein kastje omheen, zodanig dat je er makkelijk bij kunt (deurtje) en de slang zonder sloopwerk verwijderd kan worden..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu