Waterstofperoxide

Hdevries

  • #1
Ik heb gelezen dat het bleken van meubels mogelijk is door het gebruik van 30% waterstofperoxide. Maar waar krijg je dit goedje? In de bouwmarkt?

Bvd, H de Vries.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Nee ,bouwmark verkoopt dit niet in 30%.Dat kan ook niet het is nl. ook een ingredient voor raketbrandstof.
Wil je 30% hebben dan zal je bij een drogist moeten zijn die kunnen het voor je bestellen.Een apotheek heeft het ook maar die zijn veel te duur.Je word wel onderworpen aan een kruisverhoor(ik wel iig).
 

Toon

  • #3
Zoek even in dit forum, kom je vanzelf wel adressen tegen.
 

Kees61

  • #4
Een drogist mag het zo sterk niet verkopen, maar proberen kan je het altijd.
Misschien kan je nog een winkel vinden die oxyweld lasapparaten verkoopt. Daarin gaat ook H2O2 om de zuurstof uit te halen en dat zal die winkel ook wel verkopen in vaatjes van 5 liter ofzo.
Koop dan gelijk ook sterke ammonia want wat ze op de plank hebben staan bij de drogist of de bouwmarkt, is veel te slap.
Ne het insmeren met H2O2, de sterke ammonia er overheen. Was je kwasten wel gelijk schoon :)
 

Luc

  • #5
Ik gebruik voor het bleken van hout oxaalzuur en dat heb ik gehaald bij een drogist. Het is mischien hetzelfde als waar jij overspreekt maar onder een andere benaming. Maar op mijn bus staat dus oxaalzuur. Je moet dit aanbrengen en dan het meubel indien mogelijk in zonlicht zetten. Dit versterkt de werking enorm. Ben er wel tevreden over.
 

Kees61

  • #6
Oxaalzuur is iets heel anders. Oxaalzuur is net zoiets als azijnzuur maar dan sterker. Of net zoiets als mierenzuur, maar dan iets zwakker. Ik dacht dat dat zoort zuren, carbonzuren heet.

Bij waterstofperoxyde is het de zuurstof die bleekt. Met ammonia erbij, zie je het gewoon bleek worden. Amerikaans noten kan je zo bijna wit bleken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu