Waterslag Nefit HRC 22 V

Berkhout

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb sinds 3 maanden een nieuwe cv-ketel (Nefit HRC 22 V).

Na enkele weken is inlaatcombinatie vervangen i.v.m. lekkage. Sinds de nieuwe inlaatcombinatie geplaats is heb ik last van waterslag. Deze waterslag (3 snel achterelkaar opvolgende tikken) vind plaats op willekeurige tijdstippen.

Op dat moment gebruiken wij geen water/wasmachine/vaatwasser dus daar kan het niet door komen. Kan iemand mij een tip geven hoe dit te verhelpen.

Groeten Berkhout :(
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #2
Als je zeker weet dat het waterslag is, is er maar 1 oplossing:
Waterslagdemper monteren in de (koud) waterleiding naar de ketel toe.

Maar het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk dat je last hebt van waterslag als er helemaal geen water gebruikt wordt in huis.
Zou toch even kijken (of luisteren) of er niet iets anders aan de hand is...

suc6
 

MarcoDezicht

  • #3
Als er zomaar een tik in de instalatie zit kan het ook zijn dat de drieweg klep te snel sluit of even vast zit en dan in eens weer los komt.
 

Handypete

  • #4
Als het probleem zich niet voordeed voor het vernieuwen van de lekkende inlaatcombinatie, zou ik deze als verdacht aanmerken.

Gewoon de installateur uitleggen dat het probleem sinds vernieuwing is ontstaan, dan zal hij dit kosteloos moeten vervangen. Ook een nieuwe inlaatcombinatie kan namelijk "defect" zijn. Het plaatsen van een waterslagdemper is in de meeste gevallen "water naar de zee dragen".
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #5
Waarom is een waterslagdemper zogenaamd water naar de zee dragen?
Deze heeft in veel gevallen wel degelijk een functie en biedt vaak de oplossing voor klappende (water)leidingen....
 

Handypete

  • #6
Het is misschien een beetje kort door de bocht om te stellen dat het plaatsen van een waterslagdemper "water naar de zee dragen" is, maar ik plaats toch een kantekening:

Mijn ervaringen met waterslag problemen en de hieraan verbonden oorzaken, zijn vaak met een waterslagdemper als "pleister" niet adequaat op te lossen.
Meestal is een keerklep bij de watermeter, een klep in de inlaatcombinatie bij een ww voorziening of los zittende leidingen de boosdoeners.

Een waterslagdemper moet je plaatsen nabij de waterslag "veroorzaker" zoals bijvoorbeeld in de onmiddelijke nabijheid van een wasmachine of een ander toestel welke is voorzien van een magneetventiel. Een waterslagdemper plaatsen in de nabijheid van een appendage waar als gevolg van de waterslag een geluid optreedt, is geen oplossing.

En zoals ik uit het verhaal van Berhout begrijp, is ook in dit geval geen sprake van een dergelijke situatie. Vandaar mijn vraagtekens bij het aanreiken van de waterslagdemper als oplossing.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wanneer er geen water getapt wordt kan het nooit een waterslag zijn.

Houd het antwoord van MarcodeZicht aan, laat naar de driewegklep en de inlaatcombi kijken door Nefit, u heeft immers nog garantie.
De garantie kunt u verspelen door zelf aan het toestel te knutselen.

Het is overigens onlogisch om te gaan debatteren over een waterslagdemper wanneer de oorzaak ergens anders ligt.
 

Berkhout

  • #8
Hallo mensen,

Bedankt voor jullie tips/adviezen. Ik ga installateur de zaak na laten kijken.
Ik hou jullie op de hoogte.


Groeten Berkhout
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu