Waterpomp Vaarwasser Siemens SR64

Zoeendjen

  • #1
Van mijn Siemens Vaarwasser SR64 maakt (ik denk) de waterpomp een hoop lawaai. Beetje ratelend geluid. Het water wordt niet meer weggepompt dus ik denk dat hij kapot is. Kan ik deze zelf eenvoudig vervangen, liefst zonder hem uit te moeten bouwen. Als iemand een tip voor mij heeft hoor ik het graag.
Alvast bedankt. Rob
 

Storingsmonteur

  • #2
Welk e-nummer heeft het apparaat?
 

Zoeendjen

  • #3
SR 6400/06
 

Zoeendjen

  • #4
Er staat ook nog FD7812 450660
 

Johnie

  • #5
Deurpaneel er af halen
onder de plaat met twee schroefjes loshalen het schopbord
dan zie je de pomp zitten zit met bajonetsluiting is wel te doen
maak ook mee die geribbelde slang schoon die bij je zit dan kort slangetje
 

Zoeendjen

  • #6
Dank Johnie, Ga get proberen te fixen.
 

Storingsmonteur

  • #7
Het zal dan een 64000 zijn denk ik. 45cm breed.
Deze heeft geen geribbelde slang en ook geen afvoerpomp met bajonetsluiting. Afvoerpomp zit met schroeven vast.
Als het water niet afgepompt wordt, zit er waarschijnlijk iets in de afvoerpomp. Je kunt ook eerst kijken of je er via het filterhuis bij kunt komen. Zo niet dan de metalen plint verwijderen. Zit met 4 schroeven vast.
 

Zoeendjen

  • #8
Bedankt voor de tip storingsmonteur. Het is inderdaad een 45 cm brede. Als ik in de filter kijk zie ik niets zitten en kan er verder ook niet bij dus ik zal de plint losmaken en kijken of ik daarvandaan erbij kan.

MVG Rob
 

Zoeendjen

  • #9
Beste Storingmonteur,

Ik heb de vaatwassser uit moeten bouwen en hem open gekanteld om de pomp los te kunnen maken en er in te kijken. Niets te zien. Stroom er op gezet, met een gieter beetje water er in gegoten en dat kwam er netjes uit aan de andere kant. (achteraf vraag ik mij af of het er niet gewoon door is gelopen en dat het ook zonder stroom was gebeurd) Ik ben dus in de veronderstelling dat de pomp het doet. Toen hij los was maakte hij een licht zoemend geluid en dat klonk ook een stuk beter. De zaak weer in elkaar gezet en voor dat ik hem terug schoof nog even aangezet om te kijken of alles het deed. Toen terug geschoven (nog niet vast gezet en ook het voorplaatje aan de onderzijde er nog niet opgezet) om hem wederom eerst weer even te proberen en het programma tot aan het afpompen te doorlopen. Alleen deed hij op dat moment helemaal niets. De lampjes branden maar het programma loopt niet!. Heb je nog een tip voor mij wat de reden kan zijn?
Verneem graag van je.

Groet,
Rob
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Ik denk dat er speling op de as van de pomp zit en de pomp daardoor vast slaat, controleer of er speling op zit, zo ja dan de pomp vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu