Wateroverlast gehad

Ruchama

  • #1
Gistermorgen kreeg ik het idee om eens heerlijk lang te gaan douchen. Ruim een half uur. Lekker ontspanning. Nou die ontspanning was snel weg toen ik weer naar beneden kwam. De hele hal en de halve woonkamer waren onder water gelopen. Het bleek onder de toiletpot vandaan te komen. Speciaal bedrijf erbij gekomen. Totaal verstopping van het riool. Er is ontzettend veel water op de laminaatvloer gekomen. Zelfs nu nog ruikt het vochtig.
Gisteren ontdekte ik ook dat de onderste tegels van de achtermuur en naast de deur (toiletruimte) gescheurd zijn. Dat was eerder nooit zo. En op dezelfde hoogte als de tegel naast de deur is aan de buitenkant een scheur in de muur ontstaan met een vochtplek.
Kan dat gebeuren bij een riooloverstroming? Betekent het dat het water zo hoog heeft gestaan? En wat daar aan te doen?

Er zijn nu 2 planken van de laminaatvloer waarvan de naden omhoog komen. Is er een kans dat het daar bij blijft of kan er na verloop van tijd
meer schade bijkomen?

Ik ben wel goed verzekerd maar ik vraag me af hoeveel een verzekering uitkeerd bij zoiets. Ben student dus wil liever niet zelf bij hoeven leggen.
Weten jullie hoe dat zit?
 

Fiesiekus

  • #2
Allereerst moet je de verstopping goed opheffen om herhaling te voorkomen. Dat vergt enig gepuzzel. Wat het laminaat betreft: da's afwachten; misschien zit er in de ondervloer nog veel vocht dat omhoog trekt, misschien is je laminaat wel bestand tegen een éénmalige waterballet (hoop ik).

Wat verzekering betreft: als de schade te wijten is aan achterstallig onderhoud of ander te voorkomen oorzaken en ze kunnen dat aantonen, heb je een probleem.

Overigens, als je huurt, is het dan niet een zaak voor de verhuurder? Dat riool bedoel ik?
 

Ruchama

  • #3
Het is een huurhuis dus ik ben zelf niet verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat is de woningstichting.

De verstopping zat op straathoogte in het riool. Het riool in deze wijk is slecht.
De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud daar aan.

De scheuren en vochtplek zit op 8/10 cm hoogte...dus als het water zo hoog heeft gestaan :roll: toen ik beneden kwam stond het namelijk al een stuk lager, maar heb alsnog alle handdoeken moeten gebruiken die ik maar in huis had. Maar als het zo hoog heeft gestaan dan moet het water toch ergens zijn gebleven :roll:

Ik heb ruim een half jaar terug lekkage van de douche gehad, kwam door het plafond naar beneden. Daardoor is het laminaat bij de keuken wat uitgezet, maar omdat de keuken nog niet helemaal klaar was lag er op de randen nog geen laminaat, waardoor het nog steeds toonbaar is.
Wat ik toen niet had en nu wel is dat het behoorlijk muf en vochtig ruikt in huis.
 

Fiesiekus

  • #4
Denk dat die hoge vochtplek bij de riooldoorvoer door de gevel is ontstaan.

Over schade: die zou je dan bij de verhuurder of de gemeente moeten claimen. Maar da's juridisch; daar gaat dit forum niet over.
 

Ruchama

  • #5
Ik denk idd dat de vloer het niet gaat redden. De laminaatdelen komen nu voor een groot deel boven de deurplint van de toiletruimte uit.
En de geur is niet prettig. Nu het binnen en buiten opwarmt wordt dat erger, maar het komt niet uit de toiletpot dus het is niet het riool. (het komt uit de hal en de woonkamer)
Alles spoelt ook goed door, dus het riool lijkt me dan wel weer open te zijn (dat deed het gisteren plotseling dus niet meer)

Nou we zullen zien hoe het komt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu