Waterlekkage onder hangend toilet

AstridN

  • #1
Sinds afgelopen zaterdag hebben we last van waterlekkage onder ons hangend toilet. Het is een blijvende lekkage, waar ik toch enkele malen per dag een dweil vol water weghaal. Dus nu op zoek naar oplossingen om dit weer te fixen. In eerste instantie gekeken of de afvoer van de wc misschien lekt door een kleurstof in de wc te doen. Deze vond ik niet weer in de lekkage. Daarna de drukplaat verwijderd en gekeken naar de waterstand. Die stond niet te hoog in de bak. Na doortrekken vulde het netjes bij tot aanslag en stopte dan. Toen het wateraanvoerkraantje dicht gedraaid en waterniveau in de bak in de gaten gehouden. Dit was na 2 uur toch anderhalf maatstreepje gedaald. Dat is meer water dan er aan de onderkant uitlekt. Toch is er geen lekkage of weglopen van water in de pot te zien. Toen een controle onder de vloer uitgevoerd (kruipruimte) waar ik water zag druppen langs de afvoer van het toilet. Spoelbak leegspoelen en leeg laten staan zorgt ervoor dat er geen water meer lekt (ook niet meer in de kruipruimte). Nu begin ik akelige dingen te vermoeden, maar misschien draaf ik door.
Zijn er hier mensen die mij een advies kunnen geven of hun licht kunnen laten schijnen over dit probleem? Ieder idee is welkom want breken is wel de laatste stap die we willen zetten.
 

Leensen

  • #2
Als je het water in het reservoir ziet dalen (terwijl je niet doorspoelt), dan weet je in ieder geval waar het water vandaan komt.
Dat het in je kruipruimte komt langs de afvoer lijkt me ook vrij logisch. Dat is de enige plek waar het makkelijk weg kan. Dat je in het toilet ook nog water op de vloer tegenkomt, komt wellicht omdat de aansluiting van de voorzetwand op je vloer niet waterdicht is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Het lijkt er op dat het reservoir stuk is, misschien een scheur in of een schroef er in gedraaid

 

AstridN

  • #4
Onze gedachten gaan inderdaad in dezelfde richting. Dan wordt het dus inderdaad een sloopactie om de boel uit te bouwen en een nieuw te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu