Waterleiding verlengen vanaf muurplaat

Milanese

  • #1
Ik ben bezig met het monteren van een Geberit wandcloset.
Ik heb de waterleiding omgelegd en deze ligt nu keurig achter het inbouwresevoir waar de opening zit voor de wateraansluiting.

Bij het resevoir zat een 1/2" buitendraads "kraantje" + aansluitpunt voor de flexibele slang in het resevoir geleverd. Deze past precies in de behuizing van de Geberit wandcloset en kan ik dan vastzetten met een ring.

Nu is de afstand vanaf de muurplaat tot aan het Geberit "kraantje" te kort.

Bij de bouwmarkt zag ik 1/2" verlengstukken maar die zijn chroom en zonder KIWA keur. Kan ik deze hiervoor gebruiken of moet ik het op een andere manier oplossen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Deze kan je gewoon toepassen of een blokje hout op de muur om muurplaat te verhogen aan u de keus
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het beste is een blokje hout te gebruiken, de verlengstukken hebben rechte draad en willen daardoor wel eens lekken, normale draadaansluitingen voor water hebben tapse draad die steeds strakker komt te zitten in tegenstelling tot rechte draad.
 

Xr8

  • #4
Jan volgens mij hebben de koppelingen met alleen KIWA keur een rechte draad. De koppelingen met KIWA en GIVEG keur zijn conisch. Tenminste wel bij VS?. Volgens mij zijn gasdraden altijd conisch.

In principe kun je deze verlengstukken gewoon gebruiken, word ook veel gebruikt om te diep geplaatste gemini beugels te pas te maken voor de s koppelingen. Zelf verpak ik het echter wel altijd met Hennep en niet met tape.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Je hebt gelijk, waterleiding koppelingen hebben rechte draad :oops:
 

Milanese

  • #6
Voor de zekerheid heb ik het blokje gemaakt, dat voelt toch wat fijner :) Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu