Waterleiding etc door vloerverwarming ivm kookeiland

Kluskoningdeeerste

  • #1
Beste klussers,

ik ga thuis de keuken verbouwen. De oude keuken gaat plaatsmaken voor een kookeiland. Ons huis is voorzien van vloerverwarming dmv warmte/water voorziening en een kruipruimte.

Ik vraag me af hoe ik het beste de leidingen kan omleggen. Is het verstandig een gat door de vloer te boren en dan alle leidingen via de kruipruimte om te leggen? Of de waterleidingen door de bestaande tegelvloer te verleggen aangezien hier toch een nieuwe vloer overheen komt? Indien ik een gat door de vloer moet boren weet iemand of er speciale tools zijn die laten zien waar de waterleidingen lopen zodat ik er tussendoor kan boren? De waterleidingen zijn ongeveer 2 a 3 cm dik?

Bij voorbaat dank voor jullie hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u de waterleiding door een vloer legt met vloerverwarming komt u in conflict met de regels voor legionella.
Alleen om die reden is verstandig de leidingen door de kruipruimte te leggen.

De vloerverwarmingspijpen opzoeken is een ander verhaal, meestal lukt dat wel door de vloer nat te maken, waar de vloer het snelste droog is liggen de leidingen.

De gaten zo dicht mogelijk langs de wand boren levert over het algemeen het minste risico op omdat de pijpen een stukje van de kant af liggen.
 

Kluskoningdeeerste

  • #3
Bedankt voor de snelle reaktie! Gaten langs de wand boren gaat niet lukken omdat het eiland op 1m20 van de wanden begint. Ik was al langzaam beginnen met de vloer te bikken in de hoop de leiding tegen te komen. Ik zal er eens wat water op gooien en kijken of het werkt. Moet ik de leiding nog enigszins isoleren als ie door de kruipruimte loopt ivm bevriezingsgevaar? Of geeft dit geen probleem als ze vlak langs de vloer lopen?
 

Azijnpisser

  • #4
Als jij vloerverwarming hebt, dan zal het met vorst in je kruipruimte wel meevallen in het algemeen.

De sanitair-specialist heeft een folie, welke met warmte verkleurt. Deze kan je op de boorplek leggen, en deze laat precies zien waar de leidingen zitten. Wees voorzichtig met bikken in de vloer. Een kapotte leiding is het laatste wat je wilt...
 

Kluskoningdeeerste

  • #5
Beste Azijnpisser,

ik kan geen De sanitair-specialist niet vinden op het internet. Kun je mij een link daarnaartoe geven?

gr KKd1e
 

Kluskoningdeeerste

  • #7
Ik ga er van uit dat de winkel "de Sanitair Specialist" heet...
Heb op die manier meerdere bedrijfjes gebeld en die klonken allemaal hetzelfde. "Euhh wat voor folie meneer!?!? Nee nog nooit van gehoord.."
 

Pepjo

  • #8
Die winkel bestaat niet.
U dient een deskundig installatiebedrijf of sanitair-leverancier te bellen.
 

Kluskoningdeeerste

  • #9
Aangezien geen enkele installateur, sanitair bedrijf etc ook echt maar een idee had waar ik het over had ben ik maar gaan bikken. Ben voorzichtig gaan bikken en ben op 7cm diepte de waterleiding tegengekomen. Voorzichtig om heen gewerkt en heb nu een gat van 10 bij 10cm waar mooi alle leidingen doorheen kunnen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu