Waterleiding 2 wasbakken

Hnicov

  • #1
In de badkamer wil ik de wasbak verplaatsen en uitbreiden naar 2. Tevens heb ik het bad uit de badkamer verwijderd en heb daar dus de leidingen van over voor eventueel de 2e wasbak. Kan ik deze badkraanleiding ook gebruiken voor de 2 wasbakken samen of heb je dan te weinig waterdruk en kan ik in zo'n geval de knelkoppeling in de vloer wegwerken of geeft dat teveel risico?

In de huidige situatie zijn de gesoldeerde leidingen weggewerkt in de kruipruimte, maar als ik de leidingen vanaf daar weer door de badkamer wil leggen, dan moet ik een stuk van de gestorte vloer wegbikken.

Groet Nico
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Leiding kan gebruikt worden, alleen gebruik nooit knelfittingen in beton of in muren. Je moet er altijd bij kunnen.
 

Jacovrie

  • #3
Op zich kan de leiding zonder meer worden gebruikt voor de wateraanvoer voor de wastafels. Gelet op het feit dat je twee wastafels wilt, lijkt het mij dat je deze ook gelijktijdig wilt gebruiken. Voor wat betreft de toevoer van koud water zal dit geen probleem zijn.

Afhankelijk van de voorziening waarmee warmwater wordt geleverd, zou dit problemen kunnen opleveren (te kleine straal of te koud). Bij een boiler, badgeiser met voldoende capaciteit en ketel met voldoende capaciteit zou dit geen probleem moeten zijn. Wel even checken dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu