Waterdruk warmwater diameterleiding

PetervanVelzen

  • #1
Ik heb een probleem met de waterdruk van de warmwaterleiding in de keuken. Er staat nauwelijks druk op het warme water, terwijl in de badkamer en wastafels deze druk wel goed is.

De diameter van de warmwaterleiding is 12 mm, maar de laatste zes meter naar de kraan in de keuken is deze 15 mm, kan het verlies van druk hiermee te maken hebben of kan de kraan verstopt zitten?

Alvast bedankt,
Peter
 

Fiesiekus

  • #2
Het zit 'm waarschijnlijk in 't zeefje aan de uitloop van de kraan (vuil, verstopping) . Openschroeven en schoonmaken.
 

PetervanVelzen

  • #3
Bedankt, zal ik schoonmaken, maar dan zou ik met het koud water ook een probleem moeten hebben en hiervan is de druk wel goed.
 

Fiesiekus

  • #4
Daar zeg je zo wat... dan de ww kraan demonteren en inspecteren.
Heeft ie 't tot voor kort wel goed gedaan?
 

PetervanVelzen

  • #5
Nee hij heeft sinds de montage van de kraan al slecht gedaan. Het kan zijn dat er vuil in zit. Maar ik weet niet of dit kan bij alleen warm (het is kraan met een mengkraan) en niet bij koud water.

Waar ik ook bezorgd om ben is dat de waterleiding eerst 12 mm en vervolgens 15 mm wordt, ik weet niet of dit invloed heeft op de waterdruk, enig idee?
 

Fiesiekus

  • #6
Die overgang 12 - 15 mm is vreemd maar beslist niet de oorzaak. De overige ww kranen, gaan daar 12 mm leidingen naar toe?

Met het inwendig reinigen van mengkranen heb ik geen ervaring. Toch nog het punt van 't zeefje: heeft u dat al gedemonteerd & geinspecteerd?
 

PetervanVelzen

  • #7
De overige kranen hebben 12 mm leidingen. Het zeefje kan ik nog wel even proberen (nog niet gedaan). Ik kan ook zien wat er gebeurt als ik een andere kraan aansluit op de leidingen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Normaal is 12 mm voor een warmwaterleiding naar een keuken heel gewoon, óók over een wat grotere afstand. Sterker nog: wordt meestal aanbevolen in verband met verlies van koud water, dat eerst weggespoeld moet worden uit het stuk leiding, vóór er warm komt.

En dat is dan ook meteen het hele nadeel van het 15 mm gedeelte: het is (een klein beetje) verspilling van warm water, vooral bij telkens een klein beetje water tappen.

Met de te lage druk zal die 12 mm buis dus niet of nauwelijks te maken hebben.

Eerder ergens een verkalking in de leiding of (waarschijnlijker) in de kraan. Sommige kranen hebben ook een zeefje bij de inlaat, dus daar waar de kraan aangesloten zit op de pijp.

Kwestie van daar losmaken, grote emmer eronder en kijken of het daar wél goed doorstroomt, zoja dan zit de kraan zelf verstopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu