Waterafvoer hr ketel loopt over

Benheijden

  • #1
Op mijn nieuwe HR ketel zit een waterafvoer (condenswater-afvoer) die in een open aansluiting met opvangbakje zit aangesloten op het riool. Deze aansluiting zit via een stankafsluiter en via een horizontale buis (40 mm) van ca. 1 meter vrij laag op de afvoerleiding aangesloten waarop ook de wasmaschine zijn water afvoert.

Bij bepaalde wasprogramma's waarbij veel water wordt gebruikt en dus ook afgevoerd loopt het bakje waarin het condenswater druppelt over; weliswaar een beetje, ca. 1 a 2 kopjes water maar zonder opvang wordt alles nat.

De afvoer van de ketel en van de wasmachine zijn schoon en niet verstopt en helaas kan de afvoer van de ketel niet hoger gemonteerd worden. Bij doorspoelen met kraanwater via een slang met de kraan geheel open gebeurt het verschijnsel niet.

Hoe moet ik dit probleem oplossen? Bestaat er iets als een keerklep voor een afvoerleiding? Leidingen zijn 40 mm diam.
Bij voorbaat dank voor een goed advies

Ben
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat er een (begin van) verstopping verderop zit, hierdoor ontstaat tegendruk en kan het water niet snel genoeg meer weg.
Onderschat de hoeveelheid water uit een wasmachine niet, meestal haalt spuiten met een slang niet de dezelfde hoeveelheid.

U zou het kunnen proberen met een vloeibaar ontstoppingsmiddel in de buis te gieten, of het helpt weet ik niet, ik vermoed dat de opstopping wat verder in de leiding zit.
Misschien via een ontstoppings T-stuk of een inspectieput ?
 

Xr8

  • #3
Er bestaan inderdaad keerkleppen voor afvoerleidingen, verkrijgbaar bij de groothandel. Ik weet niet of ze bij de bouwmarkten verkrijgbaar zijn.

Volgens mij zijn ze van het merk (merk verwijderd, mod), maar weet dit niet 100% zeker.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu