Water warmt traag op

Klusje21

  • #1
Wij hebben onlangs een huis gekocht.
Nu word het water van de kranen traag warm. Ik moet eerst 5 a 10 liter water laten lopen eer het warm begint te worden.
Onze boiler verwarmt op nacht tarief.
Het is overal dat het traag is bijv in de keuken waar de boiler ongeveer 5 meter van de kraan ligt (keuken 3,5x4m en daarnaast berging met boiler)

Doorwat kan dit allemaal komen?
Omdat de buizen misschien niet geïsoleerd zijn maar zijn er nog andere mogelijkheden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe en waar lopen de warmwater leidingen ?
 

Pigion

  • #3
Het lijkt me vrij normaal dat je eerst de koude inhoud van de warmwaterleiding moet laten weglopen voor je warmwater krijgt. Hoe had jij dit anders voorgesteld?
Een simpel rekensommetje leert mij dat bij een leidingdiameter van 15 mm en een lengte van 5 meter, er bijna 1 liter koud water in zit. Tel daar nog liter bij op voor het opwarmen van de buis (is waarschijnlijk te veel).
Pigion
 

Xr8

  • #4
Is zo niet te zeggen, je zult moeten weten hoe de waterleidingen lopen en wat voor diameter, als ze voor warmwater 22mm hebben gebruikt dan kan het best wel even duren voordat je warmwater hebt. Zoals al aangegeven eerst zal het koude water weg moeten, hoe langer en dikker de leiding hoe langer het duurt.

Laat de warmwaterkraan eens door iemand openen en houd bij de boiler de warmwaterleiding eens vast, je kunt dan voelen of deze snel warm wordt, de boiler zal in dat geval dus wel direct warmwater leveren. Je zult het dan echt in het leidingwerk moeten zoeken.

Succes.
 

Klusje21

  • #5
Ja hoe de leidingen lopen weet ik niet ik kan deze niet zien want ze zitten onder de grond.
Ja dat er eerst het koude water uit moet dat wist ik maar dat het zo lang zou duren.

In de keuken waar het ongeveer 5 meter van de boiler is dan word het pas warm op 20 sec en op 29 sec heet dat met de kraan volledig open.
In de badkamer waar het ongeveer 15 a 20 meter is van de boiler daar word het pas warm op 32 sec en op 41 sec heet en dit met de kraan ook volledig op warm.

Misschien weten jullie hiermee meer.
Alvast bedankt

Vette tekst verwijderd, het wordt zo ook wel gelezen, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu