Water uit de bovenkant van de afvoer wasmachine

HenkvD

  • #1
De pomp van de wasmachine laat het water er aan de bovenkant van de afvoer uit spuiten als het wegpompen begint.
Het stuk pijp boven de sifon was redelijk kort (35cm). Inmiddels heb dit stuk op aanraden verlengd tot ongeveer 60cm, waardoor de bovenkant van de pijp op 1 meter zit (het maximum volgens de handleiding van de wasmachine). Helaas komt er nog steeds wat water aan de bovenkant uit (wel minder dan daarvoor).
Het riool heeft geen ont/beluchtingsleiding door het dak. Ik heb wel al een beluchter toegevoegd die vlak bij de wasmachine zit (voor een ander probleem). Ik heb ook tijdelijk de beluchter opgehaald zodat die ook als ontluchter kon functioneren. Helaas zonder succes. Zijn er nog andere opties?
De afvoerleiding is 40mm en de slang van de wasmachine met bochtje past daar precies in.
 

Superkees

  • #2
Het euvel is dat de lucht in de afvoerpijp niet echt weg kan en zo het water ophoud. Probeer op één of andere wijze de afvoercapaciteit van de wasmachine te verminderen, desnoods door de slang te knikken en met een tie-wrap vast te binden.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zit de slang niet te ver in de pijp.

Dit lijkt ook op een beginnende verstopping.
 

HenkvD

  • #4
De afvoercapaciteit van de wasmachine verminderen lijkt mij op het eerste gezicht niet zo'n goed plan. De wasmachinepomp moet dan harder pompen om het water weg te krijgen en zal dan sneller slijten.
Aan het einde van de slang zit een bocht van pvc. Deze past precies in de 40mm buis, waardoor er weinig lucht langs kan. Er is dus wel net genoeg ruimte om het water omhoog te stuwen.
Ik geloof niet dat er een verstopping zit. De probleem trad eigenlijk gelijk op nadat de wasmachine naar de zolder was verplaatst en de afvoer was aangelegd. De wasmachine gebruikt als enige dit stuk buis.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Probeer op één of andere wijze de afvoercapaciteit van de wasmachine te verminderen, desnoods door de slang te knikken en met een tie-wrap vast te binden.
Dat is wereld omdraaien, het probleem met de afvoer oplossen is enige goede methode.
Zo te lezen is een beluchter aanbrengen een eerste optie, eerst een klein stukje buis, helpt het dan de buis eventueel verlengen.
 

Rioolman

  • #6
Als het altijd goed geweest is, en de problemen komen nu naar boven dan is dus gewoon de afvoer verstopt.
Ik snap niet waarom iedereen het dan direct over beluchten en ontluchting schrijft.

Gewoon reinigen die handel.
 

HenkvD

  • #7
Het probleem was er al vanaf het moment dat we de wasmachine naar zolder verplaatsen.
Het probleem in overigens nu opgelost door de harde bocht (180 graden) die aan de wasmachineafvoer zat te verwijderen. Deze paste precies in de 40mm pvc buis waardoor er geen lucht aan de bovenkant weg kom. De slang zonder de bocht past wat ruimer waardoor het probleem zich niet meer voor doet.

Bedankt voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu