Water uit condensafvoer Aquamax na oververhitting

Kluskoning d'n 1e

  • #1
Mijn cv installatie verliest durk. na onderzoek kwam ik er achter dat de condensafvoer water loost. Nu heb ik in het forum al het een en ander gelezen maar kan het specifieke antwoord niet helemaal vinden.

aangezien er een slangetje van de automatische ontluchting klem zat kon de ketel zijn lucht niet kwijt. aangezien de ketel op de begane grond hangt en daar het hoogste punt is, is dit wel essentieel. nu is ie een keer drooggekookt waardoor de ketel ging klapperen.

na het euvel van het slangetje te hebben verholpen verliest de ketel de druk (door de condensafvoer dus)

Kan het zo zijn dat door het over verhitten van de ketel de warmte wisselaar is gesprongen en dat deze nu stuk is? Zo ja hoe kan ik dat testen? zo niet wat kan dan het probleem zijn?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Zet de ketel uit, en vul de installatie tot ongeveer 2.5 bar. Zet een emmer of bak onder de condens afvoer. Als hier nu veel water in loopt is de wisselaar lek. Dit kan wel even duren dus laat het maar een paar uur staan.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Als jou overstort en automatische ontluchter beide in de ketel zitten en beide aangesloten zitten op de condensafvoer zou ik die eerst controleren, als die namelijk lekken kan het best wel eens zo zijn dat je wisselaar nog in orde is.
 

Kluskoning d'n 1e

  • #4
@ wiliblad: Het water stroomt er uit als ik de ketel uit heb... Niet zo'n goed teken.

@obelix: ik zal het even nakijken maar voorzover ik het nu in mijn hoofd heb zit de ontluchting op de (druk)overstort aangesloten. die zit op een aparte slang.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Vaak zit er op de warmtewiselaar 10 jaar garantie. Ik weet niet of dat bij de jouwe ook is, maar zeker de moeite om uit te zoeken.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Dat zou kunnen met die garantie, maar dan moet je er niet bij vermelden dat hij droog heeft staan stoken.
Controleer eerst je overstort aansluiting no maar eens.
 

Kluskoning d'n 1e

  • #7
Helaas! automatische ontluchting losgehaald (zit boven op de pomp) geen water! Slang van de condensafvoer uit de afvoer gehaald... Volop water! Ik denk er het ergste van. Morgen Itho maar eens bellen.

Bedankt voor het advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu