Water toevoer en afvoer verleggen

Boukje

  • #1
Vraagje.... ik wil mijn keuken verbouwen en een bar gaan maken met daarin mijn spoelbak...

alleen wil ik geen extra muur en ook niet de vloer open breken...
is het mogelijk om de afvoer bv onder de keukenkasten te laten lopen (dus vast zetten aan de onderkant van de kasten en dan zo de hoek om naar de juiste plaats). is dit ook mogelijk met de water toevoer?? en wat voor materiaal heb ik allemaal nodig. hij loopt dan ook onder de inbouw oven door. geen probleem toch??

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik lig al een paar dagen wakker van het plannen van de indeling van de keuken... :(

goetjes Boukje
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat lijkt me wel mogelijk, mits je de afvoer op afschot legt (1 cm naar beneden op 1 meter lengte) en goed vastzet met beugels. De toevoer leiding loopt toch niet vlak onder de oven? Dit i.v.m. opwarmen van het water door de oven, waardoor je kans loopt op legionela.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Gebruik een plank die vast gemaakt aan blokjes op de vloer, hier kunnen de twee waterleidingen en de afvoer op vastgezet worden, de pootjes van de kastjes kunnen hier wel overheen, houd rekening met de plek van de poten.
Vastzetten aan de onderkant van de kastjes is een heidens werk.
 

Black Knight

  • #4
Inderdaad, zou ook gewoon eerst de leidingen aanleggen en vastzetten aan de grond, en dan de kasten er gewoon overheen zetten. Het lijkt me enorm onhandig en moeilijk om onder de kasten nog te gaan schroeven. Ook indien een van de kasten of een van de leidingen terug eruitmoet kan dit een stuk makkelijker als de leidingen niet aan de kasten gemonteerd zijn.

Waterleiding onder de oven proberen zo ver mogelijk ervan weg te leggen (aanvoer kan geruist net boven de vloer lopen) en eventueel isoleren. Dan verwacht ik geen problemen hiermee, zo heet wordt een inbouwoven niet aan de buitenkant en waarschijnlijk zit er ook nog een kastbodem tussen.
 

Bjean

  • #5
Waterleidingen aan je kastjes kan ook irritant gaan suizen en/of tikken, vooral als het langere lengtes zijn.
Je keuken wordt dan een klankkast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu